Arbitrage Betting vs Blacklist Ε.Ε.Ε.Π

Σου άρεσε το άρθρο; Kάνε

Μετά την ανακοίνωση της νέας Blacklist από την Ε.Ε.Ε.Π πολλοί από εσάς πανικοβλήθηκαν διότι μέσα στην λίστα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Matchbook και η 18Bet. Θεωρητικά έτσι έκλεισε και η τελευταία πόρτα ώστε να μπορέσει ένας Έλληνας παίχτης να ασχοληθεί με το Arbing.

Tο ανταλλακτήριο με την σχεδόν μηδενική γκανιότα είναι κάτι παραπάνω από Must για την ενασχόληση μας με το «άθλημα», ενώ η ασιατική 18Bet είναι η μοναδική Grey στοιχηματική με δυνατές αποδόσεις και μεγάλα όρια. Είναι αυτή η πραγματικότητα όμως ή όχι?

Μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε σε στοιχηματικές που είναι Grey ή ακόμα και Black? Κινδυνεύουμε με πρόστιμα?Τι διαφορά έχουνε οι Grey  από τις Black?Τι είναι το και πως χρησιμοποιείται η VPN? Από τις δικές σας ερωτήσεις φτιαγμένη η θεματολογίου του σημερινού μας άρθρου.

Αναμφισβήτητα αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί 100% με το Arbitrage, είναι δύσκολο έως αδύνατο να το καταφέρει με τις 24 νόμιμες στοιχηματικές . Ο μέσος όρος της γκανιότας των ελληνικών στοιχηματικών, δεν μπορεί να συναγωνιστεί σε καμία περίπτωση τις υψηλές αποδόσεις των Bookmakers του εξωτερικού, άρα προφανώς το να βγουν arbs μεταξύ των 24 στοιχηματικών είναι αρκετά δύσκολο. Δεν λέω ότι δεν βγαίνουν αλλά η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται είναι πολύ μικρή. Από εκεί και πέρα στην εξίσωση μπαίνει και η «γραμμή» όλων των ελληνικών στοιχηματικών, η οποία είναι εξαιρετικά επιθετική απέναντι στους Arbers, αφού δεν υπάρχει παρατεταμένη ανοχή από καμία στοιχηματική , κάτι που ουσιαστικά δυσκολεύει την κατάσταση ακόμα περισσότερο.

Παίρνω σε εβδομαδιαία βάση αρκετά email από εσάς, του στυλ η Mybet μου έβαλε 50 ή 20 ευρώ όριο ή η Sportingbet με αφήνει να κερδίσω μέχρι 20 ευρώ, γιατί με περιόρισαν σχεδόν αμέσως? Αν και απαντάω σε όλα τα mail, εδώ πρέπει να τραβήξω μια γραμμή διότι η κατάσταση τείνει να παρεξηγηθεί. Ότι είχα να γράψω σχετικά με συμβουλές πάνω στο arbitrage, τα έγραψα στα τρία πρώτα άρθρα της σειράς. Από εκεί και πέρα, το μόνο που θα σας προσφέρουν τα άρθρα μου σε στοιχηματικές που δεν είναι arbitrage friendy, είναι λίγος παραπάνω «χρόνος ζωής» και όχι μια μόνιμη μαγική λύση. Πάντως αυτοί που συνεχίζετε να παίζετε μέσω arb alert services, ίσως πρέπει να ξαναδιαβάσετε το δεύτερο άρθρο της σειράς πριν στείλετε mail 😉

Πάμε τώρα στο ζουμί του σημερινού άρθρου, σε απορίες σας που είναι αρκετά hot και προσπερνάνε τον μέσο όρο σκέψης ενός rookie παίχτη-arber. Όσο βλέπω ότι το επίπεδο των ερωτήσεων σας ανεβαίνει, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάθεση μου, ώστε να αναφέρουμε-συζητήσουμε πιο hardcore πράγματα. Σήμερα θα πάμε με μια μορφή FAQ και θα ανεβάσουμε το επίπεδο των arbitrage άρθρων κοντά στην κόκκινη γραμμή της στοιχηματικής «νομιμότητας», χωρίς όμως να την ξεπεράσουμε.

Πότε μια στοιχηματική χαρακτηρίζεται ως Blacklisted? 

Όταν προστεθεί στην Blacklist της Ε.Ε.Ε.Π. Όποια στοιχηματική μπαίνει στην Blacklist είναι παράνομη και θεωρητικά όποιος παίζει εκεί, κινδυνεύει με πρόστιμο.Δείτε εδώ τις στοιχηματικές που έχουνε μπει στην Blacklist.

Πότε χαρακτηρίζεται ως Grey?

 Grey ονομάζουμε τις στοιχηματικές , οι οποίες δεν βρίσκονται ούτε στην λίστα με τις 24 στοιχηματικές με προσωρινή άδεια, ούτε όμως στην Blacklist της Ε.Ε.Ε.Π.

Κινδυνεύω με πρόστιμα αν παίξω σε Grey ?

Η απάντηση είναι όχι, εδώ ισχύει το εξής: Εφόσον δεν είναι Blacklisted, σημαίνει αυτόματα ότι δεν κάνουμε καμία παρανομία αν παίζουμε εκεί. Παρανομία θα κάναμε αν παίζαμε σε στοιχηματικές που είναι Blacklisted. Κάτι που δεν είναι παράνομο δεν επιφέρει κίνδυνο ποινικών κυρώσεων. Το αρνητικό όμως με τις Grey είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προστεθούν στην Blacklist, αλλά μέχρι να μπουν είμαστε άνετοι.

Αν παίζω σε Grey στοιχηματική και μπει στην Blacklist της E.E.E.Π. κινδυνεύω να χάσω τα χρήματα μου αν γίνει Banned το URL? Εννοείται πως όχι, ειδικά στις στοιχηματικές που βάζω στο Betoworld, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να γίνει αυτό. Μιλάμε για στοιχηματικές που διαχειρίζονται εκατομμύρια και ποτέ δεν θα κινδύνευαν να σπιλωθεί το όνομα τους, βάζοντας χέρι σε μερικά χιλιάρικα η 100έυρα. Αν τυχόν παίζατε σε έναν Bookmaker που μπήκε Blacklist, απλά στείλτε ένα mail, στο support της στοιχηματική και ζητήστε τα χρήματα σας, αν για οποιοδήποτε λόγο, μια στο εκατομμύριο δημιουργηθεί πρόβλημα, θα είμαι εδώ για να επέμβω.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιώ μόνο Neteller για τις συναλλαγές

Όταν κάνουμε Arbitrage ή όταν παίζουμε σε μια στοιχηματική Grey είναι απαραίτητο να χρησιμοποιoύμε τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, ο λόγος είναι ότι αν μια στοιχηματική γίνει Blacklisted τότε είναι πιθανό τα χρήματα της ανάληψης μας να μπλοκαριστούν από την τράπεζα. Στο arbitrage είναι προτιμότερο να παίζεται μέσω Neteller γιατί:

  • Έχει μεγαλύτερα όρια
  • Όταν καταθέσετε μέσω Skrill, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσετε ότι τα χρήματα προορίζονται για τυχερά παιχνίδια (διαφορετικά δεν μπορείτε να καταθέσετε σε στοιχηματικές).

Και αφού πλέον έχουμε καταλάβει τις διαφορές ανάμεσα στις Blacklist στοιχηματικές και τις Grey, μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο των ερωτήσεων σας.

Τι είναι τα εναλλακτικά Domain?

Όταν μια στοιχηματική μπαίνει στην Blacklist, τότε αυτόματα απαγορεύεται να παίζουμε εκεί αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε όλοι, αν όμως η συγκεκριμένη στοιχηματική ανοίξει και δεύτερο URL τότε τι γίνεται? Είμαστε παράνομοι αν συνεχίζουμε να παίζουμε εκεί? Κατά την γνώμη μου όχι. Π.χ αν μπει στην Blacklist η Stanjames και σε 2-3 μήνες βγει με alternative domain ως StanJamesBet.com και θέλουμε να παίξουμε, τότε δεν κάνουμε παρανομία. Εφόσον στην μαύρη λίστα μπαίνει μόνο το αρχικό domain και όχι η άδεια, το παραθυράκι του νόμου είναι υπέρ μας. Όποτε μην εκπλαγείτε αν δείτε εναλλακτικά domains της 18Bet ή της Matchbook τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

Γιατί κάποιες στοιχηματικές μπαίνουν Blacklist και κάποιες παραμένουν Grey?

Η απάντηση είναι απλή, όποια στοιχηματική «τρώει» μεγάλο αριθμό παιχτών από τις Ελληνικές στοιχηματικές , απλά θα μπαίνει Blacklist, μέσω «καρφωτής» ή λόγο υπερπροβολής θα πέσει στα μάτια της επιτροπής. Οι 24 πατάνε στο ότι πληρώνουν στο Ελληνικό κράτος 30% φορολογία, ενώ οι Grey όχι οπότε απαιτούν να μπλοκάρονται οι σελίδες τους. Τώρα το πόσες από τις 24 στοιχηματικές πληρώνουν το 100% του ποσού που τους αντιστοιχεί, από τα πραγματικά τους έσοδα είναι πονεμένη ιστορία. Δεν πιστεύω όμως ότι ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού, ενδεχομένως να το αναλύσουμε μελλοντικά σε άλλο άρθρο.

Παίζουν παίχτες από Ελλάδα, σε στοιχηματικές  που είναι Blacklist και αν ναι πως? Έχει φάει κανείς τους πρόστιμο?

Αν και με αυτήν την απάντηση ίσως στεναχωρήσω κάποιους οι οποίοι δεν θέλουν να ανοίξει ο συγκεκριμένος κύκλος και να χαλάσει η «πιάτσα», εγώ θα απαντήσω. Πάνω από όλα καταλαβαίνω ότι για αρκετούς από εσάς (όπως για τον φίλο τον Βασίλη που διάβασα στα σχόλια), το arbitrage είναι μια μορφή «δουλειάς». Που είχατε βασιστεί, ώστε να έχετε κάποιο εισόδημα και μπαίνοντας στην θέση σας καταλαβαίνω την αγωνία σας.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες Arbers στην Ελλάδα ή απλοί παίχτες, που παίζουν με VPN σε όσες και όποιες στοιχηματικές επιθυμούν, διότι όπως και να το κάνουμε πάντα υπάρχουν πολλές τρύπες και τρόποι ώστε γραφτείς στις στοιχηματικές που γουστάρεις!!!

Όταν και αν πάμε σε επίσημη αδειοδότηση (whitelist), τότε δυσκολεύει η κατάσταση. Τι σημαίνει whitelist? Ότι επιτρέπεται οι παίκτες να παίζουν μόνο σε όσες στοιχηματικές έχουν άδεια και όλοι οι υπόλοιποι bookmakers αυτόματα είναι παράνομοι. Το ύψος του ποσού ωστόσο, για 3+1 εκατομμύρια που ανέφερε ο Βαρουφάκης, δείχνει εξωπραγματικό και αμφιβάλλω πόσες στοιχηματικές  θα δεχτούν να το πληρώσουν και αν θα είναι πάνω από τα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτό είναι όμως μία άλλη συζήτηση. Κατά την γνώμη μου, αποκλείεται κάποιος παίχτης να φάει πρόστιμο όπως δεν έχει φάει και κανένας μέχρι τώρα. Όλα αυτά για τα πρόστιμα κ.λ.π γίνανε για να διατηρηθεί το 99% των παιχτών στις 24 στοιχηματικές , το 1% των «έξυπνων» παιχτών δεν νομίζω να τους ενδιαφέρει.

Τι είναι το VPN και πως χρησιμοποιείται(Virtual Private Networks) ?

 H VPN σύνδεση χρησιμοποιείται ευρέως από τους χρήστες του διαδικτύου για διάφορες λειτουργίες. Η πλειονότητα αυτών, την χρησιμοποιεί για να παρακάμπτει το μπλοκάρισμα όταν θέλει να δει online τηλεόραση από απαγορευμένες περιοχές π.χ  κανάλια από το εξωτερικό, ενώ είναι ευρέως διαδεδομένη και στον χώρο του στοιχήματος. Αρκετοί παίχτες παγκοσμίως την χρησιμοποιούν για να παίξουν σε μια στοιχηματική που δέχεται παίχτες από την χώρα τους αλλά δεν έχουνε άμεση πρόσβαση.

Το σχόλιο του Betoworld για το μέλλον του Arbitrage στην Ελλάδα

Σίγουρα κάποιοι από εσάς βλέπετε το Arbitrage… σαν το μονοπάτι του Θεού, σε μια Ελλάδα της κρίσης, ώστε να βγάλετε κάποιο extra ή κυρίως εισόδημα, ενώ την E.E.E.Π σαν το αντίπαλο δέος που σας γκρεμίζει μια καλή πηγή εισοδήματος ξαφνικά (δείτε φώτο). Παρόλα αυτά εγώ προσωπικά σαν Στράτος σας λέω να μην απογοητεύεστε καθώς έρχονται καλύτερες μέρες τους επόμενους μήνες. Το Arbitrage όσο ο ανταγωνισμός μεταξύ των στοιχηματικών μεγαλώνει, είναι δεδομένο πως θα ανθίσει. Προφανώς όμως και μιλάω για τους Bookmakers τους εξωτερικού, διότι στην Ελλάδα ειδικά αν έρθει Whitelist με την νέα σεζόν, η γκανιότα των στοιχηματικών που θα πάρουν άδεια, θα μετακυληθεί μέσω των αποδόσεων στους παίχτες. Το πως κάποιοι μπορούν να παίζουν από Ελλάδα σε όποιες στοιχηματικές επιθυμούν και όταν λέω όποιες εννοώ όλες ανεξαιρέτως, θα το δούμε στο επόμενο άρθρο της σειράς. Επειδή οι πληροφορίες που θα γραφτούν εκεί, θα είναι στα όρια της κόκκινης γραμμής, καλό θα είναι όσοι ενδιαφέρεστε για το τελευταίο άρθρο της σειράς, να γίνετε μέλη στο Betoworld διότι το αρθράκι θα είναι κλειδωμένο για τα μη μέλη.

Στράτος Κ.

Stratos0707@gmail.com

Υ.Γ 1 Αν γραφτείτε στην Neteller  μέσω του Betoworld, θα μπορώ πολύ εύκολα να σας αυξήσω τα όρια, κάτι που οπωσδήποτε το χρειάζεστε αν πρόκειται να ασχοληθείτε μεσομακροπρόθεσμα με το Arbitrage.

Υ.Γ 2 Τις προτάσεις μου για νέες Arbitrage Friendly στοιχηματικές , καθώς και εναλλακτικά Domains που δεν είναι είναι Blacklist, θα τις δείτε στο πέμπτο και τελευταίο άρθρο της σειράς.

Υ.Γ 3 Σε κάποιους ανοίγουν Blacklist στοιχηματικές από  σύνδεση μέσω Usb stick ή 3G , αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα.

 

Aκουλούθησε το Betoworld στα social media!

Διαβαστε επισης

Πως θα βρίσκω τα Over/Under

Το στοίχημα σε over/under είναι η πλέον δημοφιλής αγορά μετά το τελικό αποτέλεσμα στο αθλητικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στοίχημα στις ανατροπές

Όσοι θέλουν να παίξουν σε στοίχημα με μεγάλη απόδοση που αφορά το τελικό αποτέλεσμα, τότε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι είναι το παρολί στο στοίχημα

Είναι γεγονός πως ο κόσμος του στοίχηματος εξελίσσεται διαρκώς και όπως είναι επόμενο δημιουργούνται ολοένα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ