Aρχές αδειοδότησης στοιχηματικής εταιρίας

ekdosh-adeiwn-1-e1467129159740

Συνήθως η ασφάλεια και η αξιοπιστία των συναλλαγών είναι από τα βασικότερα στοιχεία που κοιτάζει ο παίκτης σε μία στοιχηματική εταιρία. Κανείς δεν θα ήθελε να κερδίσει χρήματα και αυτά να κάνουν φτερά λόγω αξιοπιστίας της εταιρίας. Πως καθορίζεται όμως η αξιοπιστία και η ασφάλεια; Ποιοι είναι αυτοί που κρίνουν, αν μία εταιρία μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις; Ποια είναι τα κριτήρια για να δώσουν την άδεια λειτουργίας; Ποιος θα εγγυηθεί στο παίκτη ότι δεν θα χάσει τα λεφτά του;

Οι ρυθμιστικές αρχές είναι η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα. Οι εν λόγω αρχές αποτελούν τον βασικό και υπεύθυνο παράγοντα για την τήρηση των κανόνων που θέτουν στις στοιχηματικές εταιρίες και είναι αυτές που θα παρέμβουν ενεργά σε μείζον θέματα και προβλήματα.

Ποιες είναι οι ρυθμιστικές αρχές;

UKGCUnited Kingdom Gambling Commission (UKGC): Η Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιγνίων του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μία από τις πιο απαιτητικές ρυθμιστικές αρχές στο κόσμο. Η μεγάλη παράδοση στα τυχερά παιχνίδια και η εμπειρία των ανθρώπων της οδήγησαν στην δημιουργία μιας πλήρως ρυθμισμένη αγοράς, με βαριά φορολογία και πολλές υποχρεώσεις για τις εταιρίες που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια. Στη χώρα μας άδεια από την UKGC έχουν η Sportingbet και η Vistabet.

gibraltar-regulatory-authorityGibraltar Regulatory Authority: Ιδρύθηκε το 2000 και αποτελεί την πιο απαιτητική ρυθμιστική αρχή μαζί με αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου. Για να πάρουν οι εταιρίες άδεια θα πρέπει να περάσουν από εντατικούς ελέγχους, ενώ  είναι η μοναδική αρχή στον κόσμο που απαιτεί από τα στελέχη των εταιριών να έχουν μεγάλη εμπειρία στα τυχερά παιχνίδια και υποχρεώνει τις εταιρίες να εκτελούν όλες τις συναλλαγές μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Μέχρι σήμερα έχουν αδειοδοτηθεί μόνο 33 εταιρίες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Ladbrokes και η Gala Coral.

Coat_of_arms_of_the_Isle_of_Man.svgIsle of Man Gambling Supervision Commission: Η Επιτροπή Τυχερών Παιγνίων του Isle of Man είναι μία από τις αρχαιότερες και πιο σκληρές ρυθμιστικές αρχές του κόσμου. Η αδειοδότηση στο Isle of Man είναι αρκετά εύκολη υπόθεση, όμως υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί, ειδικά σε θέματα που αφορούν τα χρήματα των παικτών. Dafabet και Paddy Power είναι δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες που έχουν αδειοδοτηθεί στο Isle of Man, ενώ από τις ελληνικές εταιρίες έχει αδειοδοτηθεί η Novibet.

mga208Malta Gaming Authority (MGA): H MGA είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ρυθμιστικές αρχές του κόσμου. Το ξεκάθαρο πλαίσιο γύρω από το οποίο γίνονται οι αδειοδοτήσεις έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων bookmakers και την έχουν ισχυροποιήσει τόσο, που πλέον οι αποφάσεις της επηρεάζουν το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Στην Μάλτα έχουν αδειοδοτηθεί ο Stoiximan, η Νetbet, η Betrebels, η Betshop, και η Interwetten.

alderneyAlderney Gambling Control Commission: Σε αντίθεση με τις αρχές άλλων χωρών, η ρυθμιστική αρχή του Alderney δεν ασχολείται μόνο με την αδειοδότηση των εταιρειών και τον έλεγχο τους, αλλά και το κατά πόσο μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο. Με αυτό τον τρόπο, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ισχυρό και αξιόπιστο όνομα στην παγκόσμια αγορά τυχερών παιχνιδιών και να προσελκύσει εταιρίες όπως η Marathonbet, η Paddy Power και η Playtech.

2015-08-05-122502.952805logoel-GREπιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ): Η ΕΕΕΠ δημιουργήθηκε το 2004 λειτουργεί στην χώρα μας ως ανεξάρτητη αρχή από το 2011. Σε αντίθεση με τις ρυθμιστικές αρχές των υπόλοιπων χωρών δεν είναι αρμοδιότητα της να αδειοδοτεί, αλλά να εποπτεύει τους παρόχους τυχερών παιχνιδιών είτε προσφέρουν τις υπηρεσίες τους online είτε σε επίγεια καταστήματα.

curacao-eGamingCuracao Internet Gambling Association: Η Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιγνίων του Κουρασάο έχει δημιουργήσει μία πολύ εύκολη διαδικασία αδειοδότησης και έχει δώσει μεγάλη ελευθερία στις συναλλάγες, όμως παράλληλα εκτελεί συνεχείς ελέγχους και δεν θα διστάσει να προχωρήσει στην ανάκληση μιας άδειας αν υπάρχει η υποψία απάτης. Στην χώρα μας άδεια στο Κουρασάο διατηρούν η Bet Rebels και Goalbet.

AAEAAQAAAAAAAASXAAAAJGNmYTVmOGQ5LThiY2QtNDVjZC1iODM2LTdlODE0MWE3ODFlYwE-Gambling Montenegro: Η Επιτροπή Παιχνιδιών της Τύχης στο Μαυροβούνιο είναι μία από τις πιο νέες ρυθμιστικές αρχες, όμως αυτό δεν την έχει εμποδίσει να χτίσει μία αρκετά αξιόπιστη φήμη. Έχει υιοθετήσει και ακολουθεί πιστά όλους τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα τυχερά παιχνίδια, βρίσκεται στο πλευρό των εταιρειών από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να τις συμβουλεύει αλλά και να τις ελέγχει.

Stoiximan 728x90

Σχόλια

blog comments powered by Disqus