H Paysafe επιστρέφει στην ελληνική αγορά.

epistrefei-h-paysafe

H Paysafe επιστρέφει στην ελληνική αγορά

Τα capital controls άλλαξαν τα δεδομένα στη στοιχηματική αγορά και παραδοσιακές μέθοδοι πληρωμής όπως η Paysafecard αποχώρησαν από την Ελλάδα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα τόσο στους παίκτες όσο και στις εταιρίες στοιχήματος. Η διακοπή λειτουργίας της κάρτας στη χώρα μας, δημιούργησε τεράστια ζημιά και στην ίδια την εταιρία (η οποία έχει εξαγορασθεί από τη Skrill) η οποία εξ’αρχής αναζητούσε τρόπο επανενεργοποίησης. Ως γνωστόν, ο λόγος της αποχώρησης ήταν η αδυναμία να μεταφέρουν τα συνεργαζόμενα δίκτυα τα χρήματα στη μητρική εταιρία στη Βρετανία, με τα κεφάλαια να παραμένουν “κολλημένα” στον ελληνικό της λογαριασμό στη Royal Bank of Scotland (RBS).

Η επιστροφή της Paysafe

Η χαλάρωση των capital controls έφερε και το χαρμόσυνο μήνυμα για επιστροφή της Paysafe..στα περίπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες αναμένεται να επανέλθει στην αγορά και θα τη δούμε σε πιο σύνθετη μορφή καθώς αναμένεται να προσφέρει και αναλήψεις, ακολουθώντας την πολιτική της Ukash (επίσης έχει εξαγορασθεί από τη Skrill).

Aκολουθώντας το μοντέλο της Ukash στις αναλήψεις

Παρότι το μοντέλο της Ukash δεν απέδωσε σε αρκετές αγορές, η εταιρία αποφάσισε στο ερχόμενο διάστημα (δεν έχει αποφασιστεί το ακριβές χρονικό διάστημα), να προσφέρει και αναλήψεις. Συγκεκριμένα οι στοιχηματικές εταιρίες θα προσθέσουν αυτή τη λειτουργία στην ιστοσελίδα τους, ενώ οι παίκτες, επιλέγοντας την εντολή “Aνάληψη μέσω Paysafecard” θα λαμβάνουν ένας κωδικό τον οποίο θα μπορούν να εξαργυρώνουν στα περίπτερα. Επιπλέον είναι πιθανό αλλά δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό, ο κωδικός που θα εκδίδεται προς ανάληψη να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου για κατάθεση στον έμπορο.

Beecash η νέα προπληρωμένη κάρτα

Εκτός από την Paysafe, μία ακόμα ανώνυμη προπληρωμένη κάρτα, η Beecash, έχει εμφανιστεί στα σημεία λιανικής πώλησης. Παρότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό στοιχηματικών εταιριών (2winbet, Interwetten), αποτελεί μία γρήγορη και αξιόπιστη “one stop” μέθοδο πληρωμής.

Η φημολογία για νέα voucher codes

Εκτός από τη Beecash, υπάρχει έντονη φημολογία ότι και η VIVA Payments (συμφερόντων Λάτση;) αναμένεται να εκδώσει κάρτα voucher ενισχύοντας το ήδη πλούσιο portfolio της (προσφέρει κατάθεση με μετρητά στα “viva spots”) και θέλοντας παράλληλα να διατηρηθεί στο παιχνίδι μετά την επάνοδο της Paysafe. Επιπλέον ακούγεται “στην πιάτσα” ότι θα δούμε προπληρωμένη κάρτα και από το δίκτυο Payzone, το οποίο έχει εξαγορασθεί από τον ΟΠΑΠ, χωρίς ωστόσο οι πληροφορίες να μπορούν για την ώρα να διασταυρωθούν.

Κλείνοντας, για να εξηγήσουμε πόσο μεγάλη ήταν η δύναμη της Paysafe στην Ελλάδα, αρκεί να αναφέρουμε ότι σε πολλές στοιχηματικές εταιρίες το ποσοστό κατάθεσης μέσω Paysafecard άγγιζε ή και ξεπερνούσε το 70%. Υπάρχουν εταιρίες που ο τζίρος τους μετά τα capital controls έχει πέσει ακόμα και κατά 90% και το “λουκέτο” ήταν προ των πυλών.

Ο Έλληνας παίκτης καλώς ή κακώς έχει μάθει να παίζει στοίχημα με Paysafe, γιατί οι καταθέσεις είναι γρήγορες, ασφαλείς και ανέξοδες για τον ίδιο.

Το ζητούμενο είναι πλέον με την περαιτέρω ελάφρυνση των capital controls να βελτιωθεί η κατάσταση και στα υπόλοιπα μέσα πληρωμής (κάρτες, ηλεκτρονικά πορτοφόλια), ώστε να δούμε μεγάλους bookmakers να επανέρχονται στη ελληνική αγορά.

 

Διαβάστε εδώ το πρώτο άρθρο της σειράς arbitrage betting και μάθετε τα μυστικά του σίγουρου στοιχήματος, από την ομάδα που έχει την έμπειρη ομάδα του Betoworld.

Stoiximan 728x90

Σχόλια

blog comments powered by Disqus