Γιγαντώνεται η Neteller!

optimalpaymentsoffice

Σε ακόμα μια τεράστια επενδυτική κίνηση προχώρησε η Optimal Payments Plc (OPAY). Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Νeteller προχώρησε χθες μόλις, στην εξαγορά της Skrill έναντι του αστρονομικού ποσού των 1.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις online υπηρεσίες της!

Η Skrill είναι μια από τις μεγαλύτερες παρόχους προπληρωμένων καρτών που εκτός των άλλων προσφάτως και προς το τέλος του 2014 είχε προχωρήσει στην εξαγορά της προπληρωμένης κάρτας Ucash ενώ είχε προηγηθεί ένα χρόνο νωρίτερα η εξαγορά της Paysafecard. Οι δύο εταιρίες κολοσσοί, Neteller και Skrill είναι οι μεγαλύτερες online ηλεκτρονικές τράπεζες με τις οποίες καθένας μας μπορεί να μεταφέρει λεφτά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο πιο απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη από το σπίτι του.

Να σημειωθεί πως από το τελικό ποσό της αγοραπωλησίας τα 451 εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν ήδη cash ενώ τα υπόλοιπα θα δίνονται σταδιακά αναλογικά με τα κέρδη που θα αποφέρει η νέα αυτή επενδυτική κίνηση. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν η Skrill θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα και ακόμα πιο ανανεωμένη ή θα γίνει κάτι σαν παράρτημα της Neteller. Όπως τόνισε ο Dennis Jones, διευθύνων σύμβουλος της Optimal Payments «μας δόθηκε μια ευκαιρία να διευρύνουμε τις υπηρεσίες μας και θεωρήσαμε πως αυτή η στιγμή ήταν η πιο κατάλληλη για κάτι τέτοιο. Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ότι καλύτερο έχει συμβεί μέχρι σήμερα στις online διατραπεζικές συναλλαγές. Αυτή η κίνηση θα ευνοήσει τόσο εμάς επιχειρηματικά όσο και τους πελάτες μας σε παγκόσμια κλίμακα».

Να σημειωθεί πως η  Optimal Payments είχε αύξηση τζίρου κατά  83% ενώ τα καθαρά της κέρδη παρουσίασαν αύξηση κατά 44% όπως ανακοινώθηκε χθες μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης για το 2014. Ο Πρόεδρος της  Optimal Payments, Joel Leonoff κλείνοντας τόνισε: » Το 2014 ήταν η σημαντικότερη χρονιά έως τώρα καθώς η αύξηση που παρατηρήθηκε προς όφελος της εταιρίας μας σε όλα τα επίπεδα ήταν αυτό που μεγάλωσε της μέγεθος της Optimal στον επιχειρηματικό χάρτη. Καταφέραμε να πετύχουμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει και με το παραπάνω και η χρονιά που τρέχει μας βρίσκει με ακόμη περισσότερη ενέργεια για δουλειά». H παραπάνω συμφωνία είναι η δεύτερη σημαντικότερη προσπάθεια εξαγοράς από την Optimal Payments σε λιγότερο από ένα χρόνο, αφού η εταιρία απέκτησε δύο Αμερικάνικες εταιρίες, παρόχους πληρωμών, τις Meritus Payment Solutions και Global Merchant Advisor για συνολικό ποσό 225 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο του 2014. Όλα αυτά δείχνουν πως πλέον πρέπει άφοβα να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως η Neteller και στο στοίχημα καθώς είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τις συναλλαγές μας.

Stoiximan 728x90

Σχόλια

blog comments powered by Disqus