Η ΕΕΕΠ προειδοποιεί!!!

EEEP-Enimerosi

H EEEΠ τον τελευταίο καιρό έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα της στοιχηματικής αγοράς. H αύξηση της φορολογίας από 30 σε 35% έφερε δυσαρέσκεια στις τάξεις των στοιχηματικών εταιριών. Σαν να μην έφτανε αυτό, θα πρέπει να εναρμονιστούν πλήρως με τον Κανονισμό Εμπορικής Επικοινωνίας (ΦΕΚ/Β/1368), ο οποίος είναι αρκετά αυστηρός και θα επιφέρει μεγάλα πρόστιμα αν δεν τηρηθεί κατά γράμμα. Αυτή την στιγμή αρκετές εταιρίες έχουν αποσύρει τις διαφημίσεις τους από τα μεγαλύτερα site, διότι κάποιες από τις λέξεις που χρησιμοποιούνται στα λεγόμενα Banner είναι απαγορευτικές.

Το βασικό σημείο του κανονισμού είναι ότι οι εταιρίες υποχρεούνται να καταθέτουν το εμπορικό τους πλάνο στην ΕΕΕΠ και αφού εξεταστεί και πάρει την έγκριση, τότε μπορούν να διαφημιστούν χωρίς προβλήματα. Το θέμα εδώ είναι ότι εκπρόσωποι των εταιριών μας διευκρίνισαν ότι είχαν καταθέσει το εμπορικό τους πλάνο και ενώ πίστευαν πως όλα βαίνουν καλώς, ξαφνικά ειδοποιήθηκαν από την ΕΕΕΠ ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του κανονισμού και πρέπει να ξανά καταθέσουν το εμπορικό τους πλάνο. Θυμίζουμε επίσης ότι  ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει διατάξει να γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι σε όλες τις online στοιχηματικές εταιρίες, γεγονός που μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Αυτό θα το δείξει η πορεία…

Τι ακριβώς ισχύει με την απαγόρευση;

O κανονισμός λέει ότι απαγορεύονται ρητά να χρησιμοποιούνται οριστικά οι λέξεις που αναγράφουν «Bonus-Μπόνους«, οι αναφορές σε χρηματικά ποσά (πχ 100% Bonus έως 200€), οι προτροπές τύπου («Παίξε» «Πόνταρε», Στοιχημάτισε» κλπ), ενώ δεν επιτρέπεται να αναγράφονται αποδόσεις (πχ η ισοπαλία δίνεται σε απόδοση 3,10).

Όπως είναι λογικό εμείς σαν Betoworld εναρμονιστήκαμε πλήρως με τους ισχύοντες κανονισμούς και αποσύραμε τις παραπάνω λέξεις και διαφημίσεις μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο. Από εδώ και πέρα ότι προσφορές υπάρχουν, θα τις βλέπετε μόνο από τις επίσημες ιστοσελίδες των εταιριών.

Stoiximan 728x90

Σχόλια

blog comments powered by Disqus