Μεγάλη στοιχηματική εταιρεία προς πώληση;

stanjames_475x350

Μεγάλη αναστάτωση έχει επιφέρει σε όλες τις μεγάλες εταιρίες το νέο νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί  στην Αγγλία και θα τεθεί σε εφαρμογή από την πρώτη Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, όποιος Book θέλει να προβάλλεται η σελίδα του στο νησί και να έχει πελατολόγιο από εκεί, θα πρέπει να βγάλει ειδική άδεια και να πληρώνει φορολογία ίση με 15% στο Αγγλικό κράτος. Όπως ήτανε φυσικό πολλές εταιρίες δεν δέχθηκαν το χαράτσι αυτό και δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για να πάρουν την σχετική άδεια, όμως ο Book που  φέρεται να έχει πάθει την μεγαλύτερη ζημιά είναι η Stanjames που από τι λέει το ρεπορτάζ από το εξωτερικό, είναι ένα βήμα πριν την πώληση, αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα.

Η SportTech με έδρα το Λίβερπουλ διατάχθηκε να επιστρέψει 93 εκατομμύρια λίρες από την εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου μόλις πριν από τρεις μήνες. Αρκετά χρόνια πίσω, η Sportech είχε διεκδικήσει 40εκ. λίρες από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ), για την θυγατρική της Littlewoods που (υποτίθεται ότι) κατέβαλε από λάθος για το παιχνίδι της Spot The Ball. Η εφορία όμως διαφώνησε και έτσι κατέληξαν στα δικαστήρια τα οποία αποφάνθηκαν ότι η SportTech έχει δίκιο και έτσι της επεστράφη ολόκληρο το ποσό συν τους τόκους.

Ωστόσο η HMRC έκανε έφεση της απόφασης και η SportTech τώρα αποκάλυψε ότι το ανώτατο δικαστήριο είχε χάσει. Από τότε η HMRC πρόσθεσε άλλα 3εκ. λίρες, με αποτέλεσμα σήμερα η SportTech να χρωστάει 96 εκ. λίρες. Πλέον η SportTech, (της οποίας η αξία των μετοχών της έχει πέσει στο 1/4) έχει διορία μέχρι 15 Οκτωβρίου να αποφασίσει αν θα κάνει έφεση.

Τελικά πωλείται η Stanjames;

Εν το μεταξύ ο Αγγλικός bookmaker StanJames εν μέρη διέψευσε την έκθεση της eGaming η οποία μίλησε για απολύσεις στα γραφεία της πρώτης στο Γιβραλτάρ. Η eGR είπε ότι οι απολύσεις έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η StanJames θέλει να πουληθεί πριν την 1η Δεκεμβρίου όπου θα ξεκινήσει να εφαρμόζετε στην Αγγλία ο νέος νόμος που επιβάλει φορολογία 15% στο στοίχημα. Η eGR είπε ότι η POCT είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την απόφαση της διοίκησης για την πώληση, με την εταιρεία να απαντάει ότι είναι πολύ κοντά στο «deal».

Η eGR ανέφερε επίσης ότι η StanJames κόβει ολόκληρη την ομάδα ανάπτυξης των προϊόντων της, ωστόσο ο CEO Dennis Kelly απάντησε ότι αυτές οι πληροφορίες δεν είναι ακριβής. Η Reveiwed-Casinos πρόσθεσε ότι ο Kelly είπε «η ομάδα ανάπτυξης προϊόντων έχει μειωθεί με την προσδοκία να ανοίξουν 2 νέες θέσεις». Επίσης είπε ότι «θα ήταν τρέλα να πούμε ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης ωστόσο εφόσον δεν υπάρχει ταμπέλα <Προς Πώληση> επομένως συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που παρουσιάζονται από την POCT ενώ συνεχίζουν να να μεγαλώνουν το Brand name.

Όπως και να έχει η σελίδα της Stanjames είναι μπλοκαρισμένη  και  βρίσκεται στην Blacklist της Ε.Ε.Ε.Π (που εκδόθηκε δυνάμει της παραγράφου 5 του άρθρου 51 του νόμου 4002/2011), οπότε είναι παράνομη για τους κατοίκους της Ελλάδας.

Για να δείτε νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που μπορείτε να παίξετε άφοβα πατήστε εδώ.

Stoiximan 728x90

Σχόλια

blog comments powered by Disqus