Ότι χρειάζεται να ξέρεις για το Yield

Σου άρεσε το άρθρο; Kάνε

Τι είναι το Yield?

Είναι ο καθαρός δείκτης κέρδους ενός Tipster(ή παίχτη), και υπολογίζεται ως πηλίκο των καθαρών κερδών προς το συνολικό ταμείο του παίκτη.

Παράδειγμα

Αν εγώ είμαι κερδισμένος στην στήλη μου 500 ευρώ και συνολικά έχω ποντάρει 10.000(όλα τα στοιχήματα που έχει η στήλη μου), θα πρέπει να κάνω την εξής πράξη 500/10.000 Χ 100 για να βγει ο αριθμός 5% που και είναι το Yield που αντιπροσωπεύει την στήλη μου.

Πόσο χρήσιμο είναι να υπολογίζουμε το Yield ενός Tipster?

Είναι το βασικότερο μάγκες, κακά τα ψέματα αν δεν έχει κάποιος θετικό Yield αποκλείεται να σε οδηγήσει στο ταμείο και η στήλη του, θα είναι αρνητική.

Τι είναι σημαντικότερο να κοιτάζω σε μια στοιχηματική σελίδα που μπαίνω το Yield ή το πόσο κερδισμένος είναι κάποιος για να καταλάβω αν είναι καλός?

Μα φυσικά το Yield!!! Φανταστείτε ότι συγκρίνουμε 2 Tipster τον Γρήγορη και τον Κώστα.

Ο Γρηγόρης έκλεισε το ταμείο του 5.000+ τον χρόνο που μας πέρασε, αλλά μας ανάγκασε για να τον ακολουθήσουμε να τζιράρουμε 100.000 ευρώ (Yield 5%). Το ταμείο του Κώστα από την άλλη έκλεισε με συνολικά κέρδη 2.000 ευρώ αλλά για να τον ακολουθήσουμε κατά την διάρκεια της χρονιάς χρειάστηκε να τζιράρουμε 10.000 ευρώ (Yield 20%).Κάποιος αρχάριος στο στοίχημα θα εντυπωσιαστεί με το 5.000 + στο ταμείο του Γρήγορη, αλλά όσοι ξέρουν τα στοιχειώδη θα καταλάβουν αμέσως ότι ο πραγματικός παιχταράς είναι ο Κώστας.

Πως θα μπορούσαμε να κατηγοριοποιήσουμε τους Tipsters ανάλογα με το Yield τους?

Εδώ αναγκαστικά θα πρέπει να εκφέρω την προσωπική μου γνώμη για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Κατά την γνώμη λοιπόν και μόνο τους διαχωρίζω ως εξής:

2-6%: Είναι γνώστες του αντικείμενου και λογικά όλο και κανένα ψαγμένο σημείο θα παίρνετε από αυτούς κατά την διάρκεια της χρονιάς.

7-14%: Εδώ μιλάμε για πολύ καλούς Tipster, που θα πρέπει να επισκεπτόμαστε την σελίδα τους καθημερινά και να περνούμε όσα προγνωστικά τους μας κάνουν κλικ.

15-20%: Από αυτό το ποσοστό και πάνω πραγματικά αξίζει να ακολουθεί όποιος θέλει σε καθημερινή βάση, αφού μιλάμε για σίγουρο μεσομακροπρόθεσμο κέρδος.

21%+: Για να έχει κάποιας τέτοιο ποσοστό σίγουρα εκτός από ικανός είναι και τυχερός ή έχει πληροφορίες, στην ελεύθερη Ελληνική αγορά δεν νομίζω να βρείτε κάποιον, τέτοια ποσοστά παίζουν μόνο σε συνδρομητικά και σίγουρα με μικρή ποσότητα προβλέψεων.

Οι περισσότεροι παίκτες έχουνε μια σταθερή απώλεια της τάξης του 10% (αρνητικό yield). Και αυτό γιατί τόση είναι (μέσο όρο) η γκανιότα του εκάστοτε bookmaker.

Η παρακάτω εξίσωση μας δείχνει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο Yield (Υ), τον αριθμό των στοιχημάτων (Ν), το μέγεθος του πονταρίσματος (S) και την αρχική «κάβα» (Β) . Με FB συμβολίζεται η τελική «κάβα» (Final Bank) του παίκτη, ενώ το Yield εκφράζεται σε ποσοστό: FB = Β + (YSN/100)

Με απλά λόγια:Πρέπει πρώτα να καταλάβετε ότι το στοιχημα είναι κυρίως μαθηματικά ώστε να παίζεται ανάλογα, πρώτα να εμπεδώσετε αυτό και μετά να ασχοληθείτε με το κομμάτι των προβλέψεων.

Y.Γ Όταν μιλάμε για Yield και πόσο καλός είναι κάποιος βάση αυτού, εννοείται ότι πρέπει να έχουμε ένα μεγάλο δείγμα προβλέψεων για να τον τσεκάρουμε, δεν νοείται να έχει π.χ κάτω από 100 Bet Picks και εμείς να εντυπωσιαστούμε από το ποσοστό του.

Οι καλύτερες στοιχηματικές στην Ελλάδα

Στοιχηματική
Aκουλούθησε το Betoworld στα social media!

Διαβαστε επισης

Στοιχηματικές με Live Streaming

Το Live Streaming αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό κομμάτι στον κόσμο του online στοιχήματος […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οδηγός για cash out

Το cash out έχει μπει για τα καλά στη ζωή των παικτών του στοιχήματος. Θεωρείται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Virual Sports: Στρατηγικές & κόλπα κέρδους

Έχουν μπει εδώ και λίγα χρόνια στη ζωή μας και είναι μία αγορά τάχιστα αναπτυσσόμενη… […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ