Πώς να καταγγείλετε στοιχηματική εταιρία για απάτη

complaint

Πολλές φορές θα έχετε συναντήσει προβλήματα στις στοιχηματικές εταιρίες στις οποίες έχετε γραφτεί. Αν δεν έχετε συναντήσει εσείς, σίγουρα θα έχετε ακούσει από έναν φίλο ή γνωστό σας. Τις περισσότερες φορές οι παίκτες έχουν άδικο ή προσπαθούν να βρουν λανθασμένα το δίκιο τους μη έχοντας διαβάσει ολοκληρωτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις της εκάστοτε εταιρίας.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που κοιτάζει ένας παίκτης για να επιλέξει εταιρία είναι η αξιοπιστία και ασφάλεια των πληρωμών, οι προσφορές, οι προσφερόμενες αποδόσεις, οι στοιχηματικές αγορές/επιλογές και φυσικά η ποιότητα της εξυπηρέτησης. Ο λόγος που γράφτηκε αυτό το άρθρο είναι για να σας δώσει την απαραίτητη γνώση για τις περιπτώσεις που θα υπάρξει διαφωνία μεταξύ εσάς και της εταιρίας. Τι πρέπει να κάνετε και ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσετε για να είσαστε καλυμμένοι απέναντι στους bookmakers.

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι για τους οποίους ο παίκτης μπορεί να έρθει σε αντιπαράθεση με την εταιρία

  • Πρόγραμμα επιβράβευσης
  • Προσφορές
  • Διαδικασία ταυτοποίησης
  • Ακύρωση στοιχημάτων
  • Όρια στοιχηματισμού
  • Μη πληρωμή
  • Καθυστέρηση στις πληρωμές

Όπως αναφέραμε παραπάνω, πολύ σημαντικό πριν δημιουργήσετε λογαριασμό, είναι να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις. Πρέπει να γνωρίζετε ότι έτσι όπως είναι διατυπωμένοι, η εταιρία κατά 99% είναι καλυμμένη. Αν θεωρείτε ότι οι όροι είναι παράλογοι και άδικοι, δεν έχετε παρά να τους αγνοήσετε, αλλά από την στιγμή που τους αποδέχεστε, αυτόματα είσαστε υπεύθυνοι για την τήρηση τους.

Τι πρέπει να κάνετε στην περίπτωση που η εταιρία καταπατήσει τους όρους ή αργήσει να σας πληρώσει

1) Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να έρθετε σε επικοινωνία με την εταιρία και να αναφέρετε το πρόβλημα σας με ευγενικό τρόπο. Το καλύτερο για εσάς θα είναι να επικοινωνήσετε μεσώ email και όχι τηλεφωνικά ή μέσω τσατ. Τα email αποτελούν το πιο δυνατό σας όπλο και θα τα χρειαστείτε ως αποδεικτικό στοιχείο εάν καταφύγετε στην αδειοδοτούσα αρχή ή αποφασίσετε να δημοσιοποιήσετε την υπόθεση σε κάποιο φόρουμ/σελίδα για να ασκήσετε πίεση στην εταιρία. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε το chat και το τηλέφωνο για ενημερώνεστε γα την εξέλιξη της υπόθεσης ή να ασκείτε πίεση προς επίλυση του ζητήματος.

2) Εάν βλέπετε ότι δεν βρίσκετε άκρη και ότι η υπόθεση δεν έχει επιλυθεί, τότε μπορείτε να προσφύγετε στην αδειοδοτούσα αρχή. Για να λάβει η αδειοδοτούσα αρχή υπόψιν την καταγγελία σας και να την εξετάσει, θα πρέπει να κοινοποιήσετε πρώτα την απόφαση σας στην εταιρία. Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα καταγγελίας της εκάστοτε αρχής.

Αδειοδοτούσες Αρχές

Ανάλογα με του που έχει αδειοδοτηθεί η κάθε εταιρία, θα πρέπει να προσφύγετε στην αντίστοιχη αρχή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πιο γνωστές αδειοδοτούσες αρχές και το σχετικό σύνδεσμο που μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα καταγγελίας.

Mάλτα MGA
Γιβραλτάρ GRA
Κουρακάο: CIGA

Bρετανία
Gaming Commission 
Alderney
Isle Of Man

Aνεξάρτητες αρχές

Πέρα από τις επίσημες αρχές, υπάρχουν και διάφοροι ανεξάρτητοι οργανισμοί στους οποίους μπορείτε να καταφύγετε εφόσον μία εταιρία είναι μέλος τους

eCOGRA: Επίσης ανεξάρτητη αρχή με έδρα το Λονδίνο. Μπορείτε να προσφύγετε εάν η εκάστοτε εταιρία είναι μέλος της (θα το δείτε στην ιστοσελίδα της στοιχηματικής εταιρίας).
Φόρμα καταγγελίας: http://www.ecogra.org/Disputes/PoliciesandProcedures.aspx

IBAS: Ανεξάρτητη αρχή με έδρα το Λονδίνο. Έχει δικαιοδοσία κυρίως για εταιρίες με έδρα τη Μ.Βρετανία, είναι αδειοδοτημένες δηλαδή από τη Gambling Commission, το Isle of Man ή το Alderney. Mπορείτε να δείτε όλες τις εταιρίες εδώ.
Φόρμα καταγγελίας: http://www.ibas-uk.com/adjudicationForm.php

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποιες εταιρίες έχουν πάρει άδεια από την  ΕΕΕΠ και σε ποια αδειοδοτούσα αρχή θα απευθυνθείτε:

Betshop – Malta Gaming Authority (MGA)
Goalbet – Koυρακάο, Αυστρία
Mybet  – Malta Gaming Authority (MGA)
Novibet – United Kingdom Gambling Commission
Sportingbet – United Kingdom Gambling Commission
Stoiximan – Malta Gaming Authority (MGA)
Vistabet – United Kingdom Gambling Commission
Bet365 – Malta Gaming Authority (MGA)
Netbet – Malta Gaming Authority (MGA)
Betrebels – Malta Gaming Authority (MGA)
Magicbet – Malta Gaming Authority (MGA)
2winbet – Koυρακάο, Αυστρία
Interwetten  – Malta Gaming Authority (MGA)

Προσοχή: Όσες εταιρίες έχουν διπλή αδειοδότηση σε Μ.Βρετανία και Μάλτα (πχ Sportingbet), θα πρέπει να απευθύνεστε στην MGA (Μάλτα). Οι Βρετανικές αρχές αφορούν μόνο τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτή την περίπτωση.Για όσες εταιρείες δεν έχουν συμπεριληφθεί στην παραπάνω λίστα, μπορείτε να ελέγξετε που έχουν αδειοδοτηθεί και να απευθυνθείτε στην αντίστοιχη αρχή.

 

Stoiximan 728x90

Σχόλια

blog comments powered by Disqus