Στοίχημα Τέννις

Στοίχημα Τέννις

Το τέννις (αντισφαίριση) είναι ένα άθλημα που μπορεί να μην έρχεται πρώτο στην προτίμηση των παικτών, όμως τα τελευταία χρόνια στοιχηματικά έχει ανέβει πάρα πολύ. Ο λόγος της ραγδαίας αύξησης είναι πολύ απλός και έχει να κάνει με το ότι είναι πολύ γρήγορο και μπορεί να προσφέρει άμεσο κέρδος, αφού μπορείτε να ποντάρετε σε αγορές όπως: «ποιος θα πάρει τον επόμενο πόντο» ή «ποιος θα κάνει break στο serve του αντιπάλου». Αυτή η ταχύτητα σε συνδυασμό με το livestreaming έχει φέρει το τένις στην 2η θέση στην προτίμηση των παικτών πίσω από το ποδόσφαιρο προσπερνώντας εύκολα το μπάσκετ. 

Όπως όλα τα αθλήματα, έτσι και το τένις έχει κάποια «μυστικά» τα οποία θα αποκαλύψουμε παρακάτω, δείχνοντας τον σωστό δρόμο για το πως θα πρέπει να σκέφτεστε και να παίζετε. Το tennis δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται και θα πρέπει να δίνεται σημασία σε παράγοντες όπως «κατάσταση τενίστα», «επίδοση σε συγκεκριμένη επιφάνεια», «βαθμολογία» και «προϊστορία» για να έχετε καλό ποσοστό επιτυχίας. Αν πάτε να παίξετε χωρίς να γνωρίζετε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι  θα έρθετε προ δυσάρεστων εκπλήξεων και άσχημων καταστάσεων για την τσέπη σας.

Τι προσέχουμε πριν την έναρξη (Prematch)

Djokovic-diet-700x450Kατάσταση – Φόρμα παικτών

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες, αν όχι ο βασικότερος είναι η φόρμα του τενίστα, τι έχει κάνει στους προηγούμενους αγώνες, πόσους αγώνες κέρδισε ή έχασε και από ποιους αντιπάλους έχασε. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα στατιστικά του προηγούμενου αγώνα που έδωσε, όπως λάθη, ποσοστό επιτυχίας σερβίς και breaks.

Κούραση παικτών

Πολύ σημαντικός παράγοντας τον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να δώσετε βάση είναι η κούραση, η οποία στους τενίστες αναμφίβολα είναι μεγάλη, καθώς ταξιδεύουν σχεδόν κάθε εβδομάδα διότι χρειάζονται τους βαθμούς για υψηλότερη κατάταξη. Αυτό όπως είναι ευλόγως αντιληπτό τους εξαντλεί με αποτέλεσμα πτώση στην απόδοση τους.

Τα Μεταξύ τους

Η προϊστορία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις μας δείχνουν ποιος τενίστας έχει πάρει τον αέρα και την ψυχολογία με το μέρος του έναντι του αντιπάλου του. Έιναι συνήθεις φαινόμενο ο τενίστας που έχει «πάρει» 4 σερί ματς να καταφέρει να πάρει και τον 5ο παιχνίδι έχοντας κυρίως το ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Παράδοση στο τουρνουά

Άλλος παράγοντας που πρέπει να προσέχουμε είναι η επιτυχία που έχει ένας τενίστας σε κάποιο συγκεκριμένο τουρνουά. Κοινώς η παράδοση που έχει χτίσει. Συνήθως ο τενίστας/ρια που πήγε καλά σε ένα τουρνουά –πρώτος ή δεύτερος- προσπαθεί και την επόμενη χρονιά να επαναλάβει την πορεία του με λίγο περισσότερο ζήλο. Έχει παρατηρηθεί ότι οι τενίστες που τα πάνε καλά σε ένα τουρνουά η καλή τους επίδοση επαναλαμβάνεται και την επόμενη χρονιά δεδομένου ότι δεν έχουν προβλήματα τραυματισμού.

Χώρα που διεξάγεται το τουρνουά

Η χώρα που διεξάγεται το τουρνουά παίζει μεγάλο ρόλο. Οι γηγενείς τενίστες είναι λογικό να θέλουν να διακριθούν στα δικά τους εγχώρια τουρνουά. Δεν πρέπει κοντράρετε γηγενείς τενίστες σε δικά τους τουρνουά και ας είναι κατώτεροι σε γενικές γραμμές.

Tennis-InjuryΤραυματισμοί των παικτών

Οι τραυματισμοί είναι σημαντικότατο κομμάτι ειδικά όταν επιστρέφουν από αυτούς. Μετά από μεγάλο διάστημα αποχής από την ενεργό δράση έχει παρατηρηθεί κορυφαίοι επιπέδου τενίστες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν γνωρίζοντας αναπάντεχες ήττες.

Επιφάνεια που διεξάγεται το τουρνουά

Αν και σήμερα οι περισσότεροι τενίστες είναι πολύ καλοί σε όλες τις επιφάνειες, (Hard) σκληρή επιφάνεια, (Clay) χωμάτινη επιφάνεια, (Grass) γρασίδι, (Indoors) κλειστός χώρος, υπάρχουν τενίστες οι οποίοι ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους σε συγκεκριμένη επιφάνεια. Για παράδειγμα όταν ένας τενίστας έχει 5 τίτλους ΑΤP στις χωμάτινες επιφάνειες, αυτόματα μπορείτε να τον πείτε και «χωματένιο».

Ενημέρωση

Tέλος θα πρέπει να διαβάζετε τα πρόσφατα νέα για να ενημερωθέιτε για το αν ο τενίστας/ια χώρισε με τον προπονητή ή αν βρήκε νέο προπονητή ή απλά είναι μόνος, αν παντρεύτηκε ή χώρισε κλπ. Οτιδήποτε αναφέρεται στην ειδησιογραφία και μπορεί να σας φανεί χρήσιμο σας δίνει έξτρα πόντους στο ποντάρισμα σας.

Τι προσέχουμε μετά την έναρξη (Live Betting)

lg-tennis_VRGFΥπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι παίκτες προτιμάνε το live έναντι του pre match. Τα live στοιχήματα στο τένις προσφέρουν λιγότερο χρόνο αποπληρωμής απ’ ότι στα υπόλοιπα αθλήματα και περισσότερο χώρο να τοποθετηθούν καινούργια για το ίδιο γεγονός. Είναι σίγουρο ότι βλέποντας live το ματς θα δείτε την κατάσταση που βρίσκονται οι τενίστες (αν είναι κουρασμένοι κτλ) και αναλόγως θα ποντάρετε, πράγμα που δεν μπορείτε να κάνετε pre game.

Νικητής αγώνα

Η στρατηγική που αξίζει να ακολουθήσετε στο συγκεκριμένο στοίχημα είναι η εξής: Αν το φαβορί έχει χάσει το 1ο σετ τότε ποντάρετε στο να είναι ο νικητής του 2ου σετ αλλά και ως νικητή αγώνα αφού η απόδοση θα είναι πολύ υψηλότερη.

Break στο game του αντιπάλου

Το συγκεκριμένο ποντάρισμα αξίζει όταν ο τενίστας που σερβίρει δεν είναι και ο καλύτερος στο σέρβις ή ο τενίστας που κάνει άμυνα φημίζεται για τις αποκρούσεις του. Συνήθως το να γίνει break προσφέρεται σε αποδόσεις 3,00-3,50. Η στατιστική ανάλυση λέει ότι κάθε 2-3 games γίνονται breaks, ειδικά σε γυναικείους αγώνες μπορείτε να δείτε να γίνονται 4 και 5 breaks κατά την διάρκεια ενός σετ.

Οver/Under στα games

Οver/Under στα games του αγώνα αλλά και over/under games 1ου σετ. Εδώ πρέπει προσέχουμε αν οι τενίστες/ιες μπορούν να κρατάνε τα σερβίς τους, αν είναι καλoί στις επιστροφές και αν σερβίρουν πολλούς άσους.

Οver/Under 2,5 set ή 3,5 set

tennis-courts-2Η συγκεκριμένη αγορά προσφέρεται σε αγώνες Grand Slam στους άνδρες. Ένα κλασικό ποντάρισμα είναι ανάμεσα σε 2 δυνατούς αντιπάλους να χωρίσουμε το «καρπούζι» στα 2 και να παίξουμε να πάρει ο καθένας από 1 σετ, η απόδοση εδώ είναι πάντα μεγαλύτερη από 2.00, αν και η συχνότητα 2 ισάξιοι ή φορμαρισμένοι τενίστες να πάνε στα 3 σετ (σε κανονικά τουρνουά) είναι κάτω από 50%, στους προχωρημένους γύρους ενός τουρνουά το ποσοστό αυξάνεται δραματικά δίνοντας ένα value bet.

Ακριβές σκορ στα σετ ή ακριβές σκορ στο ματς

Είναι άλλη μια επιλογή αρκετά πιο τζογαδόρικη όπου οι αποδόσεις είναι πολύ καλές. Παράδειγμα θέλετε να παίξετε νικητή σετ Νadal με απόδοση έστω 1,75 και γνωρίζετε την ικανότητά του να κρατάει τα σερβίς του. Ποντάρετε στο ότι δεν θα κάνει break μέχρι και το Τie Break και παίζετε νικητή σετ με σκορ 7-6 υπέρ του Nadal, με αποτέλεσμα να αγοράσετε τον Nadal με απόδοση 2,70 και πάνω.

40-40

Τέλος, μια άλλη, αρκετά πιο «τζογαδόρικη», επιλογή είναι και το 40-40. Δηλαδή να προβλέψετε ότι το επόμενο game θα πάει στην ισοπαλία. Με αποδόσεις από 3,25 και πάνω υπάρχουν πάντα τενίστες που δυσκολεύονται να κρατήσουν τα σέρβις τους. Χωρίς να σας ενδιαφέρει η έκβαση του game απλά θέλετε το γνωστό «deuce», την ισοπαλία, να σας κάτσει σε ένα από τα games που θα παίξετε. Ειδικά στις γυναίκες η συχνότητα εμφάνισης είναι πολύ μεγάλη.

Stoiximan 728x90

Σχόλια

blog comments powered by Disqus