Πως θα κερδίσετε στο στοίχημα μπάσκετ

basketball

Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στο στοίχημα μπάσκετ και τα υπόλοιπα σπορ;

Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Ποιες οι καλύτερες εταιρίες για ποντάρισμα και πού θα βρείτε τα καλύτερα ειδικά στοιχήματα μπάσκετ;

Στοίχημα στο μπάσκετ

Το στοιχημα μπασκετ διαφέρει πολύ από το πλέον διαδεδομένο, που δεν είναι άλλο από το στοίχημα ποδόσφαιρο. Όπως διαφέρουν τα δύο αθλήματα, έτσι διαφέρει κι ο τρόπος στοιχηματισμού τους, αλλά και οι πιθανότητες κέρδους. Είναι διαφορετικός ο τρόπος να βγάλεις λεφτά από το στοίχημα μπάσκετ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι πιο… εύκολος. Πολλοί απορρίπτουν το στοίχημα στο μπάσκετ λόγω του χάντικαπ ή επειδή απλά δεν τους είναι γνωστό. Είναι, όμως, σωστό αυτό;

Πλεονεκτήματα

Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κανείς πολλά μαθηματικά για να καταλάβει πως το βασικό πλεονέκτημα στο στοίχημα μπάσκετ είναι το… 50%-50% έναντι του 33%-33%-33% στο ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι αφαιρώντας το σημείο της ισοπαλίας, οι πιθανότητες να «πιάσεις» την ομάδα που έχεις εμπιστευτεί, αυτομάτως είναι πολύ περισσότερες. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία, καθώς οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες δέχονται ως τελικό αποτέλεσμα αυτό της παράτασης, επομένως οι πιθανότητες για ένα καλό ταμείο αυξάνονται σημαντικά.

Υπάρχει ακόμα και το κομμάτι του ρεπορτάζ που δημιουργεί ευκαιρίες στο stoixima basket. Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν την καλύτερη δυνατή ενημέρωση για τις απουσίες ή τις επιστροφές των ομάδων στο ποδόσφαιρο. Αντίθετα, στο μπάσκετ δεν ισχύει το ίδιο. Και δεν αναφερόμαστε στο επίπεδο της Euroleague ή του NBA, αλλά σε χαμηλότερων κατηγοριών. Στοίχημα μπάσκετ -για παράδειγμα- προσφέρεται και στην Α2 Ανδρών της Ελλάδας. Τα λάθη των bookmakers οφείλονται σε αρκετούς λόγους. Ένας από τους πιο βασικούς είναι το γεγονός ότι ο όγκος των πονταρισμάτων δεν είναι ο ίδιος με των αγώνων του ποδοσφαίρου. Επομένως είναι λογικό το «βάρος να πέφτει» αλλού και τα λάθη να γίνονται πιο εύκολα.

Γενικά το μπάσκετ είναι το άθλημα που κερδίζει σχεδόν πάντα ο καλύτερος. Δίκαιο άθλημα. Ακόμα μία σημαντική διαφορά με το ποδόσφαιρο, όπου μπορεί -για παράδειγμα- μία ομάδα να έχει πολλές ευκαιρίες, να βγάζει καλύτερη η εικόνα και στο τέλος να χάνει από μία φάση. Στο μπάσκετ δεν ισχύει το ίδιο.

Cleveland Cavaliers' LeBron James (23) drives against Golden State Warriors' Leandro Barbosa (19) and Golden State Warriors' Harrison Barnes (40) in the first quarter of Game 5 of the NBA Finals at Oracle Arena in Oakland, Calif., on Monday, June 13, 2016. (Jose Carlos Fajardo/Bay Area News Group)

Μειονεκτήματα

Το κομμάτι του ρεπορτάζ που αναφέραμε είναι πιθανό να γίνει και μειονέκτημα για τον παίκτη. Βλέπετε, η ενημέρωση είναι πιο δύσκολη, λόγω του γεγονότος ότι το άθλημα δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο το ποδόσφαιρο, επομένως το έργο του εκάστοτε παίκτη δεν είναι εύκολο. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τις εταιρίες, όπως αναφέραμε ήδη, ωστόσο δεν είναι απίθανο το σενάριο να γυρίσει… μπούμερανγκ!

Ακόμα, υπάρχουν αγορές, όπως λόγου χάρη το ημίχρονο τελικό που είναι διαφορετικά με το ποδόσφαιρο. Επομένως χρειάζεται προσοχή κι ένα είδος εξειδίκευσης. Δεν είναι εύκολο να μπορείς να βρίσκεις αξία στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Πρόκειται για διαφορετικά κομμάτια.

2

Live betting, ευκαιρία για κέρδος!

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα στο μπάσκετ είναι το live στοίχημα. Δεν είναι απίθανο μία ομάδα που δίνεται ως φαβορί να βρεθεί πίσω στο σκορ με 10 ή 15 πόντους. Διαφορά που ναι μεν θα ανεβάσει την απόδοση του σημείου, αλλά δεν είναι δύσκολο να ανατραπεί! Για πολλούς το μπάσκετ πλέον είναι καθαρά άθλημα για live betting κι ίσως να μην έχουν άδικο. Πολλές οι εναλλαγές στο σκορ, πολλές οι ευκαιρίες για κέρδη, με τους traders να κάνουν συχνά λάθη. Κι εδώ υπάρχει διαφορά με το ποδόσφαιρο. Για σκεφτείτε… Τι είναι πιο εύκολο να… γυρίσει; Ένα ματς στο ποδόσφαιρο από το 0-2 ή ένα παιχνίδι του μπάσκετ με τη διαφορά στους 12 πόντους; Όπως εναλλάσσεται το σκορ, εναλλάσσονται και οι αποδόσεις και αυτό σημαίνει πώς προκύπτουν ευκαιρίες σε μεγάλες αποδόσεις στο λαιβ μπασκετ. Επίσης, το μπασκετ live σου δίνει τη δυνατότητα κάλυψης, αφού όταν η ομάδα που έχεις ποντάρει βρεθεί μπροστά στο σκορ, τότε η απόδοση της αντίπαλης θα ανέβει κατακόρυφα και θα μπορείς να έχεις κέρδος πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο!

Ακόμα ένας διαδεδομένος τρόπος για κέρδος είναι το ποια ομάδα θα φτάσει πρώτη σε ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων. Η επιλογή αυτή υπάρχει και pre game, ωστόσο στο live κάνει… θραύση! Οι παίκτες -για παράδειγμα- ποντάρουν αρκετά μεγάλα ποσά στο ειδικό στοίχημα «ποια ομάδα θα φτάσει πρώτη τους 15 πόντους», αλλά και στον «νικητή περιόδου». Αμφότερα προσφέρονται για καλό κέρδος!

Ειδικά στοιχήματα μπάσκετ, η… νέα μόδα!

Κάνει θραύση τον τελευταίο καιρό κι όχι άδικα. Αναφερόμαστε στα ειδικά στοιχήματα παικτών στο μπάσκετ, που είναι η νέα τάση στοιχηματισμού στο μπάσκετ. Δεν αφορά το τελικό αποτέλεσμα, δεν έχει να κάνει με τη φόρμα των ομάδων. Ο εκάστοτε παίκτης ασχολείται αποκλειστικά με την αγωνιστική κατάσταση του αθλητή στον οποία θέλει να ποντάρει. Εξειδικευμένο στοίχημα, με τις εταιρίες να κάνουν συχνά λάθη! Χρειάζεται, όμως, προσοχή. Πρέπει να γνωρίζεις αρκετά πράγματα πριν ποντάρεις κι όχι μόνο τους αριθμούς του παίκτη. Αν -για παράδειγμα- ο παίκτης Α έχει μέσο όρο 6 πόντους και το line είναι στους 6.5, η λογική λέει πως πρόκειται για fair. Σε περίπτωση, όμως, που λείπει λόγω τραυματισμού (ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο) ο παίκτης Β που παίζει την ίδια θέση με τον Α, αυτό συνεπάγεται περισσότερος χρόνος συμμετοχής για τον τελευταίο. Επομένως, το line των 6.5 πόντων τείνει για γίνει value.

Εκτός από το ρεπορτάζ της ομάδας του αθλητή που θέλεις να ποντάρεις, πρέπει να κοιτάς ακόμα τα ποσοστά ευστοχίας του, όπως και τον αντίπαλο! Στο μπάσκετ είναι σημαντικό το ποιος θα σε μαρκάρει. Αν η αντίπαλη ομάδα υστερεί στη θέση που αγωνίζεται ο παίκτης που θα επιλέξεις, αυτομάτως έχει περισσότερες πιθανότητες να πας ταμείο. Ισχύει, βέβαια, και το αντίστροφο, αν απέναντι του βρει έναν καλό αμυντικό.

Και μην νομίζετε πως οι επιλογές σας τελειώνουν στους πόντους. Μπορείς ακόμα να ποντάρεις στο σύνολο των ριμπάουντ, των ασίστ, των εύστοχων τριπόντων, όπως επίσης και στο αν ο παίκτης θα κάνει double double ή triple double.

3

Εναλλακτικά handicap και πού χρειάζεται προσοχή!

Ακόμα ένα ειδικό στοίχημα μπάσκετ που παίρνει μεγάλο ποντάρισμα τον τελευταίο καιρό είναι τα εναλλακτικά handicap. Πρόκειται για μία επιλογή που αρχικά υπήρχε σε ελάχιστες εταιρίες, πλέον, όμως, μετά τη ζήτηση του κόσμου έχει ενταχθεί στις περισσότερες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλαδα. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα: Έστω ότι ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γαλατάσαραϊ και το χάντικαπ υπέρ των Τούρκων είναι στους 8.5 πόντους με απόδοση 1.90. Υπάρχει η επιλογή είτε να ποντάρεις στον Ολυμπιακό με -5.5 πόντους με απόδοση μικρότερη (σ.σ. γύρω στο 1.50) είτε να ανεβάσεις το handicap του αουτσάιντερ τους 11.5 περίπου πόντους, ξανά με μικρότερη απόδοση (σ.σ. επίσης γύρω στο 1.50). Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη είναι να ανεβάσεις το handicap του φαβορί και να πληρωθείς σε καλύτερες αποδόσεις, εφόσον επαληθευτεί το σημείο. Δηλαδή, να ποντάρεις τον Ολυμπιακό στο -10.5 με απόδοση πάνω από 2.00.

Οι περισσότεροι παίκτες θέλοντας μεγαλύτερη ασφάλεια ακολουθούν τον πρώτο δρόμο. Χαμηλώνουν ή μεγαλώνουν τα χάντικαπ για να φτάσουν κοντά στο 1.60 και φτιάχνουν ένα παρολί στο μπασκετ στοιχημα. Ο δεύτερος δρόμος, όμως, μακροχρόνια θα έχει μεγαλύτερο κέρδος. Αρκεί να σκεφτείτε στις 10 φορές πόσες είναι πιθανό το φαβορί να κερδίσει με 7 πόντους να δικαιωθείτε που επιλέξατε το -6.5 αντί για το -8.5 ή να κερδίσει με 11 και να έχετε χάσει μία απόδοση πάνω από 2.00. Χρειάζεται προσοχή. Οι παίκτες παρασύρονται στο… βωμό του εύκολου κέρδους και της ασφάλειας, ενώ στην πραγματικότητα το φαβορί τις περισσότερες φορές κερδίζει πιο εύκολα. Αυτό, βέβαια, ισχύει στα φαβορί. Στις περιπτώσεις των αουτσάιντερ δεν είναι μεγάλο λάθος θα ανεβάσεις το χάντικαπ από τους 10.5 πόντους στους 12.5 και να πάρεις μία απόδοση κοντά στο 1.65.

Επιπλέον ειδικά στοιχήματα και κορυφαίες εταιρίες

Το στοίχημα μπάσκετ έχει ακόμα πολλούς τρόπους κέρδους. Εκτός από τα ειδικά στοιχήματα παικτών και τα εναλλακτικά χάντικαπ που αναφέραμε προηγουμένως, υπάρχει ακόμα το περιθώριο νίκης, αλλά και η επιλογή head to head των παικτών. Η πρώτη έχει να κάνει με την τελική διαφορά. Παράδειγμα: Νίκη του Παναθηναϊκού με 1-5 πόντους. Ποιο είναι το πλεονέκτημα της επιλογής αυτής; Οι δυνατές αποδόσεις! Δηλαδή, αν το 1-5 δίνει 5.00 απόδοση και το 6-10 επίσης 5.00 σ’ ένα παιχνίδι κλειστό, όπου ο νικητής θα πληρώνει 1.80 με 2.00, μπορείτε να ποντάρεις στα δύο παραπάνω σημεία και να πάρεις μία μέση απόδοση 2.50! Με το ανάλογο ρίσκο φυσικά, αλλά γι’ αυτό αναφερθήκαμε σε ματς… ντέρμπι. όπου ο νικητής κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Το head to head έχει να κάνει με την «προσωπική μονομαχία παικτών». Παράδειγμα: Σπανούλης εναντίον Διαμαντίδη στους πόντους ή Γκιστ εναντίον Γιανγκ στα ριμπάουντ. Δύο κλασικά παραδείγματα σε αναμετρήσεις τις Euroleague. Ακόμα, υπάρχουν επιλογές για τις ασίστ, αλλά και για τα εύστοχα τρίποντα, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει και το αντίστοιχο χάντικαπ. Βέβαια, οι συγκεκριμένες επιλογές προσφέρονται σε λίγες εταιρίες και μάλιστα σε κορυφαία ματς, όπως τα playoffs του NBA, οι τελικοί της Α1 και το Final 4 της Euroleague.

Stoiximan 728x90

Σχόλια

blog comments powered by Disqus