Ανταλλακτήριο στοιχημάτων VS Bookmaker Update!!!

Σου άρεσε το άρθρο; Kάνε

Mετά την ανακοίνωση της Blacklist πολλά κορυφαία ονόματα αποχώρησαν από το Ελληνικό διαδικτυακό χώρο του στοιχήματος. Η μεγαλύτερη όμως απώλεια για τους Έλληνες παίκτες ήταν η αποχώρηση του ανταλλάκτηριου της Betfair από τη χώρα μας, αφήνοντας ξεκρέμαστους τους φανατικούς του ανταλλακτηρίου. Το ΒetoWorld θα επιχειρήσει να ξετυλίξει το κουβάρι των σημαντικότερων διαφορών μεταξύ ανταλλακτήριου και στοιχηματικών εταιριών.

Όταν μιλάμε για ανταλλακτήριο για τους γνώστες, στο μυαλό μας έρχεται η Betfair, αλλά πέρα αυτό, υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες εταιρίες όπως η Matchbook. Ποια όμως είναι η κύρια διαφορά μεταξύ ανταλλακτήριου και στοιχηματικού site;

Αντίπαλος μας είναι οι bookmakers και μόνο οι bookmakers, στο ανταλλακτήριο όμως στοιχηματίζουμε και παίζουμε κόντρα σε άλλους παίκτες. Έτσι οι αποδόσεις είναι πολύ μεγαλύτερες καθώς δεν υπάρχει η λεγόμενη γκανιότα και οι παίκτες από μόνοι τους διαμορφώνουν τις αποδόσεις σε κάθε στοιχηματικό γεγονός. Το μόνο που χρειάζεται ουσιαστικά για να κλείσει το deal του στοιχήματος είναι κάποιος άλλος παίκτης να συμφωνήσει με την προτεινόμενη απόδοση.

Η σημασία της γκανιότας

Για να μπορέσει κάποιος να μπει πιο εύκολα στο νόημα πρέπει να ξέρει τι σημαίνει ο όρος γκανιότα. Το να αναλύσει κάποιος την έννοια της, χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια απλή εξήγηση. Θα προσπαθήσουμε όμως με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια να σας βάλουμε στο κλίμα.

Σίγουρα πολλοί από εσάς θα έχετε παρατηρήσει ότι σε ένα στοίχημα οι τιμές διαφέρουν ανάμεσα στους book π.χ. σε ένα αγώνα μπάσκετ με χάντικαπ πόντων, κυμαίνονται από 1.85 έως 1,95. Η διαφορά λοιπόν από το 1.85 ή το 1.95 ως το 2.00 ονομάζεται γκανίοτα.

Ουσιαστικά μιλάμε για το σίγουρο κέρδος των στοιχηματικών ανεξάρτητα από το ποίο θα είναι το αποτέλεσμα. Στα ανταλλακτήρια δεν υπάρχει γκανίοτα καθώς κερδίζουν από το 1%-5% των κερδών του παίκτη.

Πλεονεκτήματα στο Aνταλλακτήριο Στοιχημάτων

Το βασικότερο πλεονέκτημα των ανταλλακτηρίων στοιχημάτων είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για την επιτυχία ή αποτυχία του παίχτη καθώς όπως είπαμε και στην αρχή, οι παίκτες αγωνίζονται μεταξύ τους.

Η έλλειψη γκανιότας μάλιστα επιτρέπει στον παίκτη να ποντάρει σε αρκετά μεγαλύτερες αποδόσεις. Για να γίνει πιο κατανοητό, σε ένα στοιχηματισμό σε αγώνα ποδοσφαίρου στο ποιος θα πάρει την σέντρα οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και θα έπρεπε οι αποδόσεις να κυμαίνονται στο 2.00 και για τις δύο ομάδες.

Μόνο όμως στο ανταλλακτήριο θα βρούμε τις συγκεκριμένες αποδόσεις, στους book δεν θα βρίσκουμε τιμές πάνω από 1.91 και για τις δύο ομάδες καθώς η διαφορά μέχρι το 2.00 είναι το ποσοστό που αποτελεί για τις εταιρίες το σίγουρο κέρδος (γκανιότα).

Άλλο ένα πολύ σημαντικό προτέρημα είναι ότι δεν υπάρχει όριο στο ποσό που μπορούμε να ποντάρουμε αρκεί να έχει συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό σε ένα παιχνίδι (μας δίνεται η δυνατότητα να ποντάρουμε όλο το ποσό που έχει συγκεντρωθεί).

Απογείωση πουλώντας τον αγώνα

Το βασικό ατού που απογείωσε τα ανταλλακτήρια σε σχέση με τις στοιχηματικές είναι η κάλυψη.

Τι καλύτερος τρόπος για να μπούμε στο νόημα από ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ποντάρει ένα ποσό στην νίκη της γηπεδούχου ομάδας σε απόδοση 2.20 με 100 ευρώ και ευτυχήσουμε να την δούμε να προηγείται στο σκορ,  με διαφορά ενός τέρματος, μέχρι και το το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, αλλά η αντίπαλη ομάδα έχει αρχίσει και πιέζει επικίνδυνα.

Τότε εμείς μπορούμε να κάνουμε την εξής μαγκιά, να πουλήσουμε τον αγώνα, ανάλογα πάντα με την απόδοση που θα έχει τότε ο άσσος για να έχουμε εγγυημένο κέρδος.

Αν π.χ ο άσσος έχει κατρακυλήσει στο 1.20, μπορούμε να πουλήσουμε το στοίχημα μας κρατώντας περίπου το 80% του αρχικού μας πιθανού κέρδους, χωρίς να μας νοιάζει πλέον το αποτέλεσμα του αγώνα.

Μια τακτική χρηματιστηρίου στην ουσία με αγορά και πώληση και διάφορες στρατηγικές να έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτή την φιλοσοφία.

Τρόπος λειτουργίας

Πως όμως παίζουμε με αντίπαλο έναν άλλο παίκτη και πόσο εύκολο είναι τελικά? Υποθετικά στο μπασκετικό ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός εμείς βλέπουμε νίκη των γηπεδούχων, πάμε στο Matchbook και πατάμε εκεί που λέει back δίπλα από το κουτάκι με το όνομα του Ολυμπιακού.

Το Matchbook θα κρατήσει μόλις το 1 % από το ποντάρισμα του παίκτη αν αυτός χάσει το στοίχημα του και 1% από το ποσοστό του καθαρού κέρδους αν κερδίσει το στοίχημα (η γκανιότα θα είναι στο 0% στα σετ των αποδόσεων), ποσοστό πολύ χαμηλό αν σκεφτούμε ότι σε άλλες στοιχηματικές εταιρίες η γκανιότα κυμαίνεται από 5% έως 20%.

Επίσης στην σελίδα πονταρίσματος του ανταλλακτήριου υπάρχει ένα κουτάκι που γράφει Lay και είναι δίπλα στο Back, πατώντας αυτό το κουμπί μπορούμε εμείς οι ίδιοι να κάνουμε τους Book και να δώσουμε στους υπόλοιπους παίχτες μια συγκεκριμένη απόδοση για οποιοδήποτε αγώνα,όπως και το ποσό που δεχόμαστε αν δεν επαληθευτεί το σημείο που κοντράρουμε.

Π.χ Αν παίζει Παοκ – Ατρόμητος και εμείς πιστεύουμε πολύ στον άσσο μπορούμε να πατήσουμε στο κουμπί Lay που σημαίνει υποχρέωση, 250 ευρώ σε απόδοση 2.50 που θα δίναμε για το Χ2, (αν γίνουμε εμείς Book πρέπει να καθορίσουμε και την απόδοση που κοντράρουμε και το βάθος που δίνουμε σε αυτήν) έτσι θα μπορούσαμε να “τραβήξουμε” μέχρι 100 ευρώ ποντάρισμα, άρα τόσα θα ήτανε και τα πιθανά κέρδη μας αν επαληθευόταν ο άσσος.

Ανταλλακτήριο στοιχημάτων και μειονεκτήματα.

Το μειονέκτημα στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων είναι 2, αλλά για κάποιους ίσως είναι σημαντικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εξοικείωση με αυτό, καθώς κάποια άτομα που δεν έχουνε παίξει ποτέ σε ανταλλακτήριο θα δυσκολευτούν τον πρώτο καιρό.

Μετά τις απαραίτητες πρώτες ημέρες προσαρμογής βέβαια, ο τρόπος παιχνιδιού γίνεται ολοένα και πιο κατανοητός και ο παίκτης μπορεί να αναπτύξει την στρατηγική του.

Το δεύτερο κομμάτι που μπορεί να μας προβληματίσει είναι ότι στα περισσότερα παιχνίδια υπάρχει κίνηση (όσον αφορά τα ποσά που μαζεύονται – ποντάρονται) μόνο την μέρα του αγώνα και όχι πριν, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε καλές αποδόσεις για να ποντάρουμε λίγες μέρες πριν το στοιχηματικό γεγονός, κάτι βέβαια που δεν συμβαίνει αν μιλάμε για έναν αγώνα μεγάλης διοργάνωσης.

Το σχόλιο του Betoworld

Η ζυγαριά προτίμησης μας, γέρνει φανερά προς τα ανταλλακτήρια αφού η μηδαμινή γκανιότα και η ελάχιστη προμήθεια που κρατάνε, μας προσφέρει πολύ μεγαλύτερα σετ αποδόσεων. Τόσο καιρό μετά την φυγή της Betfair δεν υπήρχε κάποιο άλλο ανταλλακτήριο που να μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μας αλλά πλέον με το Matchbook μπορούμε να παίξουμε άλλου επιπέδου μπάλα.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το ανταλλακτήριο στοιχημάτων είναι ένα must εργαλείο για όλους τους arbers είτε είναι επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες, αφού αν έχεις από την μία πλευρά ένα ανταλλακτήριο και από την άλλη μια Arb Friendly εταιρία, είναι ο καλύτερος συνδυασμός για ένα καλό arb.

Συμπέρασμα:  Είτε είσαι δυνατός παίχτης στοιχήματος, είτε είσαι arber είτε είσαι απλά ένας τύπος που παίζει στοίχημα μικρά ποσά, παίζοντας στο ανταλλακτήριο, στο τέλος του μήνα θα είσαι 100% πάνω σε κέρδη, μπορεί να δυσκολέψει κάποιους από εσάς αν είστε rookie καθώς η εμφάνιση των προσφερόμενων στοιχημάτων είναι διαφορετική, αλλά κανείς δεν γεννήθηκε παντογνώστης.. Με λίγη προπόνηση και λίγες μέρες παιχνιδιού στο ανταλλακτήριο, σας διαβεβαιώνω ότι θα αλλάξει η στοιχηματική σας ζωή

Aκουλούθησε το Betoworld στα social media!

Διαβαστε επισης

Στοιχηματικές που δέχονται Paypal

Εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά πορτοφόλια για τις συναλλαγές τους με τα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πως θα βρίσκω τα Over/Under

Το στοίχημα σε over/under είναι η πλέον δημοφιλής αγορά μετά το τελικό αποτέλεσμα στο αθλητικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στοίχημα στις ανατροπές

Όσοι θέλουν να παίξουν σε στοίχημα με μεγάλη απόδοση που αφορά το τελικό αποτέλεσμα, τότε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ