Παράπονα για στοιχηματικές

Σου άρεσε το άρθρο; Kάνε

Τα στοιχηματικά site είναι πλέον πολλά κι έτσι οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα της επιλογής. Ωστόσο, γεννάται το εύλογο ερώτημα «ποια στοιχηματική πλατφόρμα να επιλέξω», με την απάντηση να βασίζεται κατά πολύ στο τι προσφέρει η κάθε πλατφόρμα. Προτού προχωρήσετε σε εγγραφή, θα πρέπει να γνωρίζετε όσο περισσότερα στοιχεία γίνεται έτσι ώστε να κρίνετε αν η εκάστοτε πλατφόρμα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας. Η πλειοψηφία των παικτών θέτει ως κύρια κριτήρια τις αποδόσεις, τις προσφορές (μπόνους εγγραφής κτλ), τις διαθέσιμες στοιχηματικές αγορές, τους τρόπους επικοινωνίας, τις μεθόδους πληρωμής και την αξιοπιστία που τις διέπει και τέλος την αξιολόγηση που συνοδεύει κάθε ιστοσελίδα.

Ανεξαρτήτως της στοιχηματικής που θα επιλέξετε εν τέλει, η διαδικασία της ταυτοποίησης προσωπικών στοιχείων είναι αναπόφευκτη και θα πρέπει να την περατώσετε με ιδιαίτερη προσοχή. Η επιτυχής ταυτοποίηση σας επιτρέπει να προβείτε στο μέλλον σε ασφαλή ανάληψη των κερδών σας χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις ωστόσο που παίκτες έρχονται σε προστριβή με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες εκφράζοντας τα παράπονα τους πάνω σε διάφορα (λειτουργικά ή μη) θέματα. Στο άρθρο που έχετε ανοίξει, σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν πιθανή διαφωνία με κάποια στοιχηματική καθώς και το τι μπορείτε να κάνετε σε κάθε περίπτωση. Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους οι παίκτες εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους προς τις στοιχηματικές πλατφόρμες είναι οι παρακάτω:

  • Διεκπεραίωση της διαδικασίας ταυτοποίησης
  • Χρήση των ενεργών προσφορών
  • Αναίτια φραγή λογαριασμού
  • Καθυστέρηση στην πραγματοποίηση αναλήψεων
  • Ακύρωση στοιχημάτων
  • Λειτουργία/αποπληρωμή στοιχηματικών αγορών (κυρίως συνδυαστικών)

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την εγγραφή σας σε μια στοιχηματική σημαίνει αυτόματα πως συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει. Άλλωστε έχετε πατήσει «Συμφωνώ» στο κατάλληλο πεδίο. Το θέμα εδώ είναι πως τις περισσότερες φορές οι παίκτες δε μπαίνουν στη διαδικασία να διαβάσουν προσεκτικά τους όρους αυτούς, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να ανακύπτουν διάφορα ζητήματα όπου στο τέλος αποδεικνύεται πως ο εκάστοτε bookmaker καλύπτεται πλήρως έχοντας μάλιστα τη συγκατάθεση σας.

Χρήσιμες συμβουλές προς τους παίκτες

Μπορεί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η στοιχηματική (βάσει των όρων και προϋποθέσεων) να έχει το δίκιο με το μέρος της, υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που έχει αυθαιρετήσει σε βάρος των παικτών. Σε μια τέτοια περίπτωση, συνίσταται να λάβετε υπόψη τις τρεις παρακάτω συμβουλές:

Διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις: Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς θα είστε σε θέση να κατανοήσετε την πολιτική της εκάστοτε εταιρίας πάνω σε διάφορα ζητήματα.

Επιλέξτε το e-mail ως τρόπο επικοινωνίας: Εδώ ισχύει το ρητό που λέει «τα γραπτά μένουν». Καλό θα είναι να αποφύγετε την τηλεφωνική επικοινωνία με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και να επιλέξετε το e-mail έτσι ώστε να έχετε στην κατοχή σας ένα ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση που αποφασίσετε να προσφύγετε στην αρμόδια αρχή ελέγχου.

Προσφυγή στην αρμόδια αρχή αδειοδότησης: Εάν το πρόβλημα σας δεν έχει διευθετηθεί μέσω της επικοινωνίας με τους αρμόδιους της στοιχηματικής πλατφόρμας, μπορείτε να περάσετε στο επόμενο στάδιο που είναι η προσφυγή στην αρμόδια αρχή αδειοδότησης. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει αρχικά να γνωστοποιήσετε την απόφαση σας στον μπουκμέικερ, έτσι ώστε η αρχή αδειοδότησης να προβεί σε εξέταση της καταγγελίας σας. Παράλληλα θα πρέπει να συμπληρώσετε την απαραίτητη φόρμα καταγγελίας όπου περιγράφεται το ζήτημα που προέκυψε.

Αρχές Αδειοδότησης

Η νόμιμη λειτουργία κάθε στοιχηματικής πηγάζει από μία αρχή αδειοδότησης στην οποία θα πρέπει να απευθυνθείτε. Οι πιο δημοφιλείς αρχές αδειοδότησης στις οποίες μπορείτε να προσφύγετε είναι οι παρακάτω:

Μ. Bρετανία: Gaming Commission, Alderney, Isle of Man
Mάλτα: LGA
Γιβραλτάρ: GRA ή Gibraltar Gambling Commissioner
Κύπρος: Υπουργείο ΕΕΒΤ (μη ανεξάρτητη αρχή)
Κουρασάο: CIGA

Aνεξάρτητες αρχές

Πλην των επίσημων αρχών αδειοδότησης που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχει πάντα και η επιλογή των ανεξάρτητων οργανισμών στους οποίους μπορείτε να προσφύγετε αν η στοιχηματική όπου είστε εγγεγραμμένοι αποτελεί μέλος τους. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους οργανισμούς:

IBAS: Η IBAS είναι μια ανεξάρτητη αρχή που εδρεύει στο Λονδίνο και έχει δικαιοδοσία κυρίως για πλατφόρμες με έδρα τη Μ.Βρετανία (αυτές δηλαδή που η αδειοδότηση τους πηγάζει από την Gambling Commission, το Isle of Man και το Alderney. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να υποβάλλεται την καταγγελία σας: http://www.ibas-uk.com/adjudicationForm.php

eCOGRA: Πρόκειται για ακόμη μία ανεξάρτητη αρχή με έδρα το Λονδίνο όπου μπορείτε να προσφύγετε σε περίπτωση που η στοιχηματική πλατφόρμα εναντίον της οποίας θέλετε να κινηθείτε αποτελεί μέλος της (κάτι τέτοιο ισχύει για τις Bwin, Expekt, Unibet και Betoto). Η καταγγελία σας υποβάλλεται μέσω του παρακάτω συνδέσμου: http://www.ecogra.org/Disputes/PoliciesandProcedures.aspx

Κάτι που θα πρέπει να θυμάστε είναι πως δύναται κάποιες πλατφόρμες να έχουν διπλή αδειοδότηση στη Μεγάλη Βρετανία και τη Μάλτα ταυτόχρονα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Sportingbet και σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να απευθύνεστε στην αρχή αδειοδότησης της Μάλτας (LGA) καθώς οι Βρετανικές αρχές αφορούν μόνο τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τέλος, σας παραθέτουμε την πηγή αδειοδότησης των δημοφιλέστερων στοιχηματικών πλατφορμών έτσι ώστε να γνωρίζετε που θα πρέπει να απευθυνθείτε προς επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος:

Bet365: Μάλτα (LGA)
Bet8: Μάλτα (LGA)
Betrebels: Μάλτα (LGA)
Betshop: Μάλτα (LGA)
Callbet: Μάλτα (LGA)
Casinostar777: Μάλτα (LGA)
Championsbet: Κουρασάο
Goalbet: Koυρασάο
Meridianbet: Μάλτα (LGA)
Mybet: Μάλτα (LGA)
Novibet: Isle of Man, IBAS
Paddypower: Isle of Man, IBAS
Playbet: Μάλτα (LGA)
Sportingbet: Μάλτα (LGA), Alderney, Gambling Commission, ΙΒΑS
Statusbet: Isle of Man
Stoiximan: Μάλτα (LGA)
Vistabet: Μάλτα (LGA), Alderney, Gambling Commission, ΙΒΑS

Aκουλούθησε το Betoworld στα social media!

Διαβαστε επισης

Στοιχηματικές που δέχονται Paypal

Εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά πορτοφόλια για τις συναλλαγές τους με τα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πως θα βρίσκω τα Over/Under

Το στοίχημα σε over/under είναι η πλέον δημοφιλής αγορά μετά το τελικό αποτέλεσμα στο αθλητικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στοίχημα στις ανατροπές

Όσοι θέλουν να παίξουν σε στοίχημα με μεγάλη απόδοση που αφορά το τελικό αποτέλεσμα, τότε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ