Τα ποσοστά και οι αποδόσεις στο στοίχημα

Σου άρεσε το άρθρο; Kάνε

Ένα ερώτημα που συχνά απασχολεί την σκέψη πολλών παικτών στο στοίχημα είναι το με πόσα είναι κερδισμένος. Πόσα πρέπει να παίξει και πόσα να κερδίσει αντίστοιχα για να είναι κερδισμένος; Ποιο ποσοστό πρέπει να πετύχει για να είναι στο συν;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο απλή όσο και σύνθετη. Κι αυτό διότι η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει… απάντηση. Για να υπάρχει μια κάποια απάντηση και αυτή στην ουσία εκτίμηση, θα πρέπει να ξέρουμε σε τι μέσο όρο αποδόσεων στοχεύει ένας παίκτης. Όταν αναφερόμαστε σε ποσοστό δεν αναφερόμαστε στο ποσοστό επιτυχίας. Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες παγίδες στο στοίχημα, μια παγίδα που πολλοί παίκτες πέφτουν εύκολα και αβίαστα μέσα. Και πως να μην πέσουν μέσα, όταν μόνιμα σε διάφορες ιστοσελίδες στοιχήματος διαβάζουμε «ειδικούς» να θριαμβολογούν με απίστευτα ποσοστά επιτυχίας του τύπου 5 στα 6 σήμερα –μοιράζουμε λεφτά-πέρασαν τα 6 από τα 7 σημεία του συστήματος..και πάει λέγοντας.

Μιλάμε για ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το απόλυτο, όμως αυτά δεν θα πρεπε να επηρεάζουν ούτε στο ελάχιστο το μυαλό του παίχτη. Γιατί; Γιατί πολύ απλά αν με αποδόσεις 1.20 πιάσεις 5/6 σημεία τότε θα είσαι χαμένος παρότι άγγιξες το τέλειο.

Το στοίχημα είναι..αποδόσεις

Το στοίχημα δεν είναι ΠΡΟΠΟ καθώς στο στοίχημα δουλειά του κάθε παίκτη δεν είναι μόνο να επιλέγει νικητές. Δουλειά του είναι να επιλέγει τις νίκες εκείνες που θα του πληρώνουν απόδοση που σε συνδυασμό με το ποσοστό επιτυχίας θα του αποφέρουν κέρδος. Στο στοίχημα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για παράδειγμα ένας παίκτης με ποσοστό επιτυχίας 65% ήτοι να βρίσκει 2/3 προβλέψεις του να είναι χαμένος μακροπρόθεσμα και ένας άλλος με μικρότερο ποσοστό να είναι κερδισμένος.

Στο στοίχημα τα πάντα εξαρτώνται από τις αποδόσεις. Αν για παράδειγμα παίζεις αποδόσεις με μέσο όρο 1.50 σε ένα σύνολο 10 αγώνων, με ποσοστό επιτυχίας 60% δηλαδή 6 σωστές προβλέψεις, θα έχεις καθαρό κέρδος 30€. Οι 4 αγώνες που θα χάσεις θα σου στοιχίσουν όμως 40€. Άρα είσαι χαμένος 10€ παρότι έχεις ένα ποσοστό 60%. Από την άλλη αν παίζεις αουτσάιντερ με μεγαλύτερες αποδόσεις άνω του 2.6 τότε χρειάζεσαι μόλις 4 στις 10 σωστές προβλέψεις για να βγεις κερδισμένος στη σούμα.

Ζήτημα ψυχολογίας, επιλογής και ταλέντου

Το τι και το πως θα παίξει ο καθένας είναι κατά βάση ζήτημα ψυχολογίας, επιλογής και ταλέντου. Άλλοι νιώθουν πιο ασφαλείς όταν ποντάρουν μικρές αποδόσεις, άλλοι έχουν ταλέντο στο να πετυχαίνουν μικρά ποσοστά, ενώ άλλοι αρέσκονται στο να παίρνουν ρίσκα. Το στοίχημα είναι επιλογές και αποδόσεις. Παίκτες που είναι όντως πολλοί καλοί να πετυχαίνουν μικρές αποδόσεις με συνέπεια μπορεί μακροχρόνια να βγαίνουν χαμένοι, ενώ άλλοι που μπορεί να παίζουν μεγάλες αποδόσεις (πολλές φορές και άνω του 3.00) μπορεί να πάνε «ταμείο» 2 στις 7 αλλά και πάλι να βγαίνουν κερδισμένοι.

Το θέμα είναι ο καθένας να επιλέξει τον τρόπο που ταιριάζει στον ίδιο για να παίξει. Το στοίχημα σε μικρές αποδόσεις για φερ ειπείν θέλει συνέπεια καθώς τα λάθη πληρώνονται ακριβά, ενώ το ποντάρισμα σε αουτσάιντερ θέλει «γερό στομάχι» και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας καθώς οι αποτυχίες θα ναι περισσότερες από τις επιτυχίες.

Aκουλούθησε το Betoworld στα social media!

Διαβαστε επισης

Στοιχηματικές που δέχονται Paypal

Εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά πορτοφόλια για τις συναλλαγές τους με τα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πως θα βρίσκω τα Over/Under

Το στοίχημα σε over/under είναι η πλέον δημοφιλής αγορά μετά το τελικό αποτέλεσμα στο αθλητικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στοίχημα στις ανατροπές

Όσοι θέλουν να παίξουν σε στοίχημα με μεγάλη απόδοση που αφορά το τελικό αποτέλεσμα, τότε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ