Πτώση αποδόσεων – Τι είναι και γιατί συμβαίνει

Σου άρεσε το άρθρο; Kάνε

Ο όρος «πτωση αποδοσεων» είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους σε κείμενα που ως περιεχόμενο έχουν το στοίχημα και κατά βάση την πρόταση σημείων για παιχνίδι. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του παίκτη, που με τη σωστή χρήση μπορεί μακροπρόθεσμα να αποφέρει κέρδη. Ωστόσο θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός ώστε να μην εξελιχθεί τελικά σε αρνητικό παράγοντα. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε παίκτες να ποντάρουν αποκλειστικά και μόνο με κριτήριο το ποιες αποδόσεις πέφτουν, θεωρώντας λανθασμένα ότι η πτώση της απόδοσης ισούται με επαλήθευση σημείου.

Αν θέλεις να μελετήσεις τις αποδόσεις σωστά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις σε πόσες σελίδες έχει πέσει η απόδοση που σε ενδιαφέρει. Για να είναι το δείγμα αντιπροσωπευτικό θα πρέπει η απόδοση να έχει πέσει σε τουλάχιστον 60% των ιστοσελίδων και όχι μόνο σε μία ή δύο. Ταυτόχρονα μια μεταβολή απόδοσης μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους όπως θα δούμε παρακάτω, ωστόσο αυτό που σαν παίκτης πρέπει να κοιτάς είναι κυρίως οι απότομες και οι μεγάλες πτώσεις. Για παράδειγμα αν μια απόδοση σε ένα διπλό πέσει απότομα από το 6.00 στο 3.00 αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να το λάβεις υπόψιν.

Γιατί πέφτουν οι αποδόσεις;

1. Τζίρος: Ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο μπορεί να βλέπεις πτώσεις αποδόσεων στο στοίχημα είναι ο αυξημένος τζίρος που δέχεται ένα σημείο του αγώνα. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί μπορεί να υπάρχει κίνητρο, μπορεί να βγει μια είδηση της τελευταίας στιγμής που αλλάζει τα δεδομένα, ή μπορεί πολύ απλά οι παίκτες να θεωρούν ότι η απόδοση είναι πολύ καλή για τα δεδομένα της αναμέτρησης. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να δεχτεί «πίεση» η απόδοση και θα πέσει όσο χρειαστεί για να ισορροπήσει σε μία δίκαιη απόδοση όπου οι παίκτες θα σταματήσουν να ποντάρουν γιατί τη θεωρούν πλέον μη ελκυστική.

2. Λάθος αρχική απόδοση: Αυτό συμβαίνει κυρίως στα στοιχηματικά site που βγάζουν νωρίς αποδόσεις, πολύ πριν την διεξαγωγή των αναμετρήσεων. Από αυτές τις πλατφόρμες παίρνουν αποδόσεις και όλοι οι υπόλοιποι bookmakers, οπότε και αυτοί είναι λογικό να δεχτούν μεγάλο τζίρο στο λάθος σημείο. Για αυτό και όταν αλλάζουν οι «μεγάλες» πλατφόρμες αναγκαστικά αλλάζουν και οι μικρές, για να μην εκτεθούν.

3. Χειραγώγηση: Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή κάποιοι «επαγγελματίες» θα ρίξουν πολύ χρήμα σε κάποιο σημείο με σκοπό να αναγκαστεί η εταιρία να ρίξει την απόδοση. Πολλοί παίχτες θα «φάνε» το τυρί και θα ποντάρουν σε αυτό, αλλά η όλη διαδικασία θα έχει σαν αποτέλεσμα να «τραβήξουν» προς τα πάνω οι άλλες αποδόσεις στου αγώνα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ευκαιρίες για Sure Bets ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα.

4. Τα «στημένα»: Αφορά κατά 90% τα λιγότερο δημοφιλή παιχνίδια από μικρές λίγκες τα οποία και ο μέσος παίχτης θα τα μάθει εκ των υστέρων ή και ποτέ. Η λογική του «στημένου» έχει εξελιχθεί σε μάστιγα καθώς ο κάθε τυχάρπαστος εμφανίζεται να διαθέτει πληροφορίες για «στημένα» που τις δίνει έναντι αμοιβής. Μην πέφτεις σε παγίδες και μην σπαταλάς τα χρήματά σου διαβάζοντας την πτώση των αποδόσεων στη λογική του «στημένου».

Κλείνοντας η πτώση αποδόσεων μπορεί και είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια κάθε παίκτη και μπορεί μακροπρόθεσμα να αποφέρει κέρδος. Ωστόσο θα πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά. Για να ποντάρεις σε μια πτώση απόδοσης θα πρέπει να μπορείς να την δικαιολογήσεις με βάση π.χ το κίνητρο, τις απουσίες ή την φόρμα. Αν ακολουθείς άκρατα την οποιαδήποτε πτώση και παίζεις στη λογική αφού πέφτει θα βγει, τότε το πιο πιθανό είναι να χάνεις.

Aκουλούθησε το Betoworld στα social media!

Διαβαστε επισης

Στοιχηματικές που δέχονται Paypal

Εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά πορτοφόλια για τις συναλλαγές τους με τα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πως θα βρίσκω τα Over/Under

Το στοίχημα σε over/under είναι η πλέον δημοφιλής αγορά μετά το τελικό αποτέλεσμα στο αθλητικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στοίχημα στις ανατροπές

Όσοι θέλουν να παίξουν σε στοίχημα με μεγάλη απόδοση που αφορά το τελικό αποτέλεσμα, τότε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ